Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία. Η θάλασσα, οι διακοπές και οι ζεστές μέρες μας γεμίζουν ενέργεια και χαρά. Ωστόσο, το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και μερικές ιδιαίτερες προκλήσεις καθαρισμού που μπορεί να δυσκολέψουν την καθημερινότητά μας. Εμείς, συγκεντρώσαμε τις προκλήσεις καθαρισμού του καλοκαιριού και λύσεις για να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Ίχνη από Άμμο

Οι επισκέψεις στην παραλία είναι από τις αγαπημένες καλοκαιρινές δραστηριότητες, αλλά η άμμος που μεταφέρεται στα σπίτια μας μπορεί να γίνει εφιάλτης. Κρατήσετε την εκτός σπιτιού!

Πριν μπείτε στο σπίτι μετά την παραλία, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή το χέρι σας για να αφαιρέσετε όσο περισσότερη άμμο γίνεται από τα πόδια και τα παπούτσια σας. Τοποθετήστε ένα χοντρό χαλάκι στην είσοδο του σπιτιού σας καθώς θα βοηθήσει να αφαιρέσετε πιο αποτελεσματικά την άμμο από τα παπούτσια σας πριν μπείτε μέσα.

Επιστρέφοντας από την παραλία, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξεπλύνετε καλά τις πετσέτες, τα παιχνίδια και τα αξεσουάρ της παραλίας. Είναι σημαντικό και μειώσει την ποσότητα άμμου που εισάγεται στο σπίτι.

Ίχνη από Ηλιοκαμένα Αντικείμενα

Τα ηλιοκαμένα αντικείμενα μπορούν να αφήσουν λεκέδες και σημάδια στις επιφάνειες του σπιτιού μας. Αυτό δεν μας αρέσει καθόλου και υπάρχουν τρόποι να το αποφύγετε ή να το αντιμετωπίσετε.

Χρησιμοποιήστε καλύμματα για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Με αυτό τον τρόπο  τα προστατεύετε από τον ήλιο και μειώνετε τις φθορές. Εάν παρατηρήσετε λεκέδες από ηλιοκαμένα αντικείμενα, χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό και ένα μαλακό πανί για να τους αφαιρέσετε. Αποφύγετε τα σκληρά χημικά που μπορεί να καταστρέψουν τις επιφάνειες.

Τα υφάσματα μπορούν να ξεθωριάσουν από την έκθεση στον ήλιο. Για να τα αναζωογονήσετε, πλύνετε τα με ένα απαλό απορρυπαντικό και αφήστε τα να στεγνώσουν στη σκιά. Οι ξύλινες επιφάνειες μπορεί να επηρεαστούν ιδιαίτερα από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα συντήρησης ξύλου για να προστατέψετε τα έπιπλα και τις ξύλινες κατασκευές σας από τη φθορά.

Η καλοκαιρινή περίοδος φέρνει πολλές χαρές αλλά και κάποιες προκλήσεις στον τομέα του καθαρισμού. Με λίγη προσοχή και τις σωστές πρακτικές, μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό και να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς ανησυχίες. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την άμμο και τα ίχνη από ηλιοκαμένα αντικείμενα, διατηρώντας το σπίτι σας σε άριστη κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.