Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, μια εποχή κρύου καιρού που έχει  τις δικές της προκλήσεις καθαριότητας, καθώς  οι χώροι εργασίας μπορεί να γίνουν ακατάστατοι, βρώμικοι και λιγότερο παραγωγικοί. Η ακαταστασία και η αποδιοργάνωση μπορεί να εμποδίσουν την παραγωγικότητά σας και να δημιουργήσουν ένα λιγότερο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Για να διατηρήσετε  ένα καθαρό και οργανωμένο γραφείο κατά τους χειμερινούς μήνες, πρέπει να καθιερώσετε  αποτελεσματικές συνήθειες και στρατηγικές καθαρισμού. Μοιραζόμαστε 2 απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα καθαρό και οργανωμένο γραφείο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Βήμα 1: Ξεκινήστε οργανώνοντας το χώρο σας.

Ένας χώρος εργασίας χωρίς ακαταστασία είναι το πρώτο βήμα για ένα καθαρό και οργανωμένο γραφείο. Ταξινομήστε  τα χαρτιά, τα αρχεία και τα αντικείμενα στο γραφείο σας και απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν χρειάζεστε πλέον. Δωρίστε ή ανακυκλώστε παλιά είδη γραφείου και έγγραφα που δεν είναι πλέον σχετικά. Μια καλή πρακτική οργάνωσης είναι η επένδυση  σε λύσεις αποθήκευσης. Τα επιτοίχια ράφια, οι συρταριέρες και οι αρχειοθήκες μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την ακαταστασία και να διατηρήσετε μια τακτοποιημένη εμφάνιση στο γραφείο σας. Σκεφτείτε επιπλέον, τη χρήση λύσεων διαχείρισης καλωδίων. Κρατήσετε τα καλώδιά σας οργανωμένα και αποτρέψτε τους κινδύνους. Τα καλά οργανωμένα καλώδια όχι μόνο βελτιώνουν την εμφάνιση του γραφείου σας αλλά το κάνουν και ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό.

Βήμα 2: Καθορίστε ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού

Αφού έχετε απαλλαγεί από τα περιττά και έχετε τακτοποιήσει το γραφείο σας, καθορίστε ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σκούπισμα επιφανειών, ξεσκόνισμα ραφιών και σκούπισμα του δαπέδου ειδικά αν έχει στρωθεί μοκέτα ή χαλί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία και στις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βρωμιάς και μικροβίων. Μην ξεχνάτε να αερίζετε καθημερινά το χώρο σας. Το κρύο του χειμώνα είναι πολλές φορές αποτρεπτικός παράγοντας να ανοίξετε τα παράθυρα, ωστόσο είναι το μεγαλύτερο λάθος καθαριότητας. Ο φρέσκος αέρας ανανεώνει την αύρα του γραφείου και φυσικά συμβάλλει στην απομάκρυνση  μικροβίων.  Ένας καθαρός χώρος εργασίας όχι μόνο φαίνεται καλύτερος αλλά αποτελεί και σημαντικό παράγοντα για ένα πιο υγιεινό περιβάλλον εργασίας.

Έξυπνη επιλογή θα αποτελούσε  να διατηρήσετε τα είδη καθαρισμού σε κοντινή απόσταση. Αν έχετε  άμεσα διαθέσιμα μαντηλάκια απολύμανσης, πανιά από μικροΐνες και σπρέι καθαρισμού, μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα διαρροές, σκόνη ή άλλα προβλήματα καθώς συμβαίνουν, αποτρέποντάς τα από το να γίνουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Τακτοποιώντας τον χώρο εργασίας σας, επενδύοντας σε λύσεις αποθήκευσης, δημιουργώντας ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού και διαθέτοντας τα κατάλληλα προϊόντα  καθαρισμού, μπορείτε να απολαύσετε ένα τακτοποιημένο και καθαρό περιβάλλον γραφείου όλο το χειμώνα. Ακολουθώντας αυτά τα 2 βήματα  θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις καθαριότητας της σεζόν και θα διασφαλίσετε ότι το γραφείο σας παραμένει ένας παραγωγικός και φιλόξενος χώρος.