Στο γραφείο, οι κοινοί λεκέδες μπορούν να είναι ενοχλητικοί και να επηρεάζουν την εικόνα και το περιβάλλον εργασίας. Αλλά με μερικές απλές τεχνικές και λίγη δική μας καθοδήγηση, μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Λεκέδες σε υφάσματα

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από υφάσματα όπως καθίσματα και κουρτίνες:

  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή χαρτομάντιλο για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το υγρό του λεκέ.
  • Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό διαλυμένο σε νερό για να εξουδετερώσετε το λεκέ. Απλώστε το διάλυμα στον λεκέ και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα καθαρό πανί.

Σημαντικό είναι να μην αφήσετε το λεκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να τον αντιμετωπίσετε. Οι λεκέδες που παραμένουν σε υφάσματα για πολύ καιρό αντιμετωπίζονται δυσκολότερα και τις περισσότερες φορές αφήνουν μόνιμες στάμπες πριν αντιμετωπιστούν από επαγγελματίες καθαριότητας.

Λεκέδες σε γυαλικές επιφάνειες

Για τον καθαρισμό επιφανειών από γυαλί όπως τραπέζια και παράθυρα:

  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό σε σπρέι για να απομακρύνετε τους λεκέδες και τις δαχτυλιές από τις γυάλινες επιφάνειες.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε την επιφάνεια μετά τη χρήση του καθαριστικού, για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Λεκέδες σε χαλιά

Για να αντιμετωπίσετε λεκέδες σε χαλιά:

  • Αντιμετωπίστε άμεσα το λεκέ καθώς αν παραμείνει στην επιφάνεια του χαλιού για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη δυσκολία.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό για χαλιά και ακολουθήστε τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία για να αφαιρέσετε το λεκέ.
  • Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να επιμείνετε στο σημείο και να απομακρύνετε το λεκέ από το χαλί.

Εύκολο; Με αυτές τις απλές μεθόδους και ελάχιστο κόπο, μπορείτε να διατηρήσετε το γραφείο σας καθαρό και απαλλαγμένο από ενοχλητικούς λεκέδες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασίας που είναι ευχάριστο και επαγγελματικό.