Όλοι μας θέλουμε να υποδεχτούμε την Άνοιξη και αργότερα το Πάσχα με ένα πεντακάθαρο σπίτι! Συνεχίστε λοιπόν τις δουλειές που αφήσατε “στη μέση” από το πρώτο μας άρθρο!

Καθάρισε τους καναπέδες 

Καθαρίστε τον καναπέ από τυχόν σκόνη και πλύντε τα καλύμματα, εφόσον είναι εφικτό να αφαιρεθεί η υφασμάτινη επιφάνεια. Για να αντιμετωπιστούν δραστικά τα ακάρεα που υπάρχουν στον καναπέ, αερίζετε καλά το χώρο και προχωρήστε σε βιολογικό καθαρισμό του καναπέ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πλύνετε τα ριχτάρια του καναπέ σας

Μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο και ανάλογα με το τι αναγράφεται στο καρτελάκι να χρησιμοποιήσετε κρύο ή χλιαρό νερό και να το βάλετε σε μικρή πλύση ή στα ευαίσθητα. Αν πλένετε συχνά τα ριχτάρια του καναπέ σας θα διατηρείτε καθαρό και μυρωδάτο το σαλόνι σας.

Αλλάξτε σεντόνια

Ένας χώρος ο οποίος πρέπει να ανανεωθεί και να καθαριστεί, είναι αυτός της κρεβατοκάμαρά σας, για να έχετε έναν ξεκούραστο και άνετο ύπνο. Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν αρχικά να αλλάξετε τα σεντόνια στα οποία είχατε ξαπλώσει πριν φύγετε για διακοπές και αυτό γιατί πιθανότατα θα είναι γεμάτα από σκόνη και μικροσωματίδια, που δεν μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι.

Καθαρίστε ντουλάπες – ράφια

Προτού “ανεβάσετε” τα χειμωνιάτικα σας και “κατεβάσετε” τα ανοιξιάτικα και πιο καλοκαιρινά ρούχα καλό θα ήταν να βγάλετε τα ρούχα από τα ράφια, τα ντουλάπια και τις κρεμάστρες. Χρησιμοποίησε νερό ή ένα απαλό καθαριστικό προκειμένου να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρωμιά από κάθε σημείο της ντουλάπας σας.

Καθαρίστε τζάμια και παντζούρια

Αρχικά ξεκινήστε με το να καθαρίστε τα παντζούρια σας. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τα παντζούρια. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι, ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών αφού θεωρούν ότι μόνο αυτά λερώνονται. Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Συνεχίστε παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα και καθαρίστε με αυτήν τα παντζούρια σας. Μόλις τελειώσετε συνεχίστε με τον καθαρισμό τζαμιών , ψεκάστε τα τζάμια με ειδικό καθαριστικό και αφήστε τα να στεγνώσουν. Η καλύτερη ώρα για τον καθαρισμό τζαμιών είναι νωρίς το απόγευμα, ώστε να μη δημιουργηθούν λεκέδες από τον ήλιο.

Εάν επιθυμείτε σίγουρα αποτελέσματα στον καθαρισμό του σπιτιού σας απευθυνθείτε σε μας! Στη UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES, δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και κάθε μας λύση είναι σύγχρονη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και αποτελεσματική. Οι εφαρμογές της εταιρείας μας έχουν πάντα την καλύτερη σχέση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.