Αφού λιώσει και το τελευταίο χιόνι και το έδαφος αρχίσει να στεγνώνει, έχει φτάσει η στιγμή του ανοιξιάτικου καθαρισμού του κήπου σας! Ο Μάρτιος θεωρείται από τους πιο σημαντικούς μήνες για την κηπουρική καθώς είναι η εποχή που πρέπει να ασχοληθούμε με εργασίες απαραίτητες πριν το ξύπνημα της φύσης!

Είναι γεγονός ότι, η τακτική φροντίδα του εδάφους, των φυτών και η καθαριότητα του χώρου αποτελούν τους κύριους παράγοντες που ρυθμίζουν την καθημερινή εικόνα του κήπου στο πέρασμα του χρόνου!

Στο πλαίσιο λοιπόν της γενικής καθαριότητας του κήπου εντάσσεται και η αφαίρεση των ξερών φύλλων και κλαδιών. Όταν αρχίζουν να κιτρινίζουν τα φύλλα σημαίνει ότι έχει τελειώσει ο κύκλος ζωής τους οπότε θα πρέπει να τα απομακρύνουμε από τα φυτά μας. Το ίδιο ισχύει και για τα ξερά κλαδιά!

Μια άλλη πολύ σημαντική διαδικασία για τον καθαρισμό του κήπου αλλά ταυτόχρονα και για την ανάπτυξη των φυτών μας, είναι και το βοτάνισμα ή αλλιώς ξεχορτάριασμα! Πολύ συχνά γύρω από τα φυτά παρουσιάζονται διάφορα μικρά αγριόχορτα, τα οποία αν παραμείνουν και δεν απομακρυνθούν πολλαπλασιάζονται, σε όλη την επιφάνεια του εδάφους. Το φαινόμενο αυτό, εκτός του ότι δημιουργεί ένα άσχημο και απεριποίητο οπτικό αποτέλεσμα, δημιουργεί ταυτόχρονα πρόβλημα και στην ανάπτυξη των γύρω φυτών, μιας και τα αγριόχορτα απορροφούν τα θρεπτικά στοιχεία του χώματος, που θα τα βοηθούσαν να παραμείνουν όμορφα και υγιή.

Στη συνολική του εικόνα ο κήπος μας θα πρέπει να είναι πάντα περιποιημένος και καθαρός και την εποχή της Άνοιξης. Το γκαζόν, τα φυτά και τα δέντρα μας ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα και χρειάζονται μία έξτρα περιποίηση για να ανακάμψουν.

Επικοινωνήστε μαζί μας και το εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα σας προτείνει τις κατάλληλες υπηρεσίες αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό, του κήπου σας, των εξωτερικών χώρων, την αποψίλωση από την ανεπιθύμητη βλάστηση, το κλάδεμα και την κοπή κλαδιών, καθώς επίσης και τον καθαρισμό από τα ξερά χόρτα!