Δεκέμβριος! Ο πιο εορταστικός μήνας του χρόνου είναι εδώ και εκτός από μήνας χαράς και διασκέδασης είναι και μήνας πολλαπλών υποχρεώσεων. Προετοιμαζόμαστε για τις γιορτές που έρχονται δίνοντας έμφαση στα σπίτια μας παραμελώντας συχνά τους επαγγελματικούς μας χώρους που και αυτοί χρειάζονται λίγη επιπλέον προσοχή. Οι χώροι εργασίας μας μπορούν να επωφεληθούν από τον ενδελεχή καθαρισμό και την οργάνωση, καθώς ένα καθαρό και τακτοποιημένο γραφείο δεν είναι μόνο πιο ευχάριστο στην εργασία, αλλά μπορεί επίσης να τονώσει το ηθικό και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. 

Μοιραζόμαστε  μερικές συμβουλές καθαρισμού, χρήσιμες ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν αστραφτερό και φιλόξενο χώρο για την περίοδο των γιορτών.

 SOS! Πριν ξεκινήσετε τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του γραφείου σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσετε οτιδήποτε είναι ακατάστατο. Σκεφτείτε το ως μια ευκαιρία να καθαρίσετε και να οργανώσετε το χώρο εργασίας σας. Αφαιρέστε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε και βεβαιωθείτε ότι η διακόσμηση του γραφείου σας είναι σε καλή κατάσταση και απαλλαγμένη από σκόνη και βρωμιά .  

Μια καλή επιλογή θα ήταν ένας βαθύς καθαρισμός όλων εκείνων των σημείων  που αποκαλούμε ‘’Υψηλής Κυκλοφορίας’’.  Πρόκειται για χώρους  με μεγάλη κίνηση στο γραφείο σας, όπως οι είσοδοι και οι κοινόχρηστοι χώροι, που συσσωρεύουν γρήγορα βρωμιά και σκουπίδια. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή. Σκουπίστε τακτικά για να τους διατηρείτε καθαρούς και τοποθετήστε χαλάκια στις εισόδους για να μειώσετε την ποσότητα της βρωμιάς που εισέρχεται. 

Κεφάλαιο σκόνη!Αντιμετωπίστε τη. Το ξεσκόνισμα είναι σημαντικό, ειδικά πριν τον εορταστικό στολισμό. Ξεσκονίστε τα γραφεία, τα ράφια και άλλες επιφάνειες για να δημιουργήσετε μια καθαρή βάση για τη γιορτινή σας διακόσμηση. Μην ξεχνάτε να ξεσκονίζετε και να καθαρίζετε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς η σκόνη μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή τους.

Επικεντρωθείτε στην κουζίνα. Η κουζίνα του γραφείου είναι πολυσύχναστος χώρος. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρός και τακτοποιημένος. Καθαρίστε το ψυγείο, τον φούρνο μικροκυμάτων και την καφετιέρα και βεβαιωθείτε ότι όλες οι προμήθειες είναι καλά εφοδιασμένες. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους να καθαρίζουν σε κάθε χρήση της κουζίνας και του εξοπλισμού της ώστε να διατηρείται  ένα τακτοποιημένο περιβάλλον.

Φρεσκάρετε τις τουαλέτες. Οι καθαρές και καλά εξοπλισμένες τουαλέτες είναι απαραίτητες για την άνεση και την ευημερία των εργαζομένων. Καθαρίζετε και απολυμαίνετε τακτικά τους νεροχύτες, τις τουαλέτες και τους καθρέφτες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή ποσότητα σαπουνιού, χαρτοπετσέτες και χαρτί υγείας. Μια καθαρή τουαλέτα είναι βασική ανάγκη τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους επισκέπτες σας.

Διατηρήστε τα φυτά του γραφείου σας περιποιημένα. Εάν έχετε φυτά γραφείου ή διακοσμητικά που περιλαμβάνουν πρασινάδα, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά περιποιημένα. Ποτίστε τα κατάλληλα και ξεσκονίστε τα φύλλα τους για να φαίνονται ζωντανά. 

Ενθαρρύνετε την προσωπική υπευθυνότητα. Προωθήστε μια κουλτούρα καθαριότητας και προσωπικής ευθύνης μεταξύ των εργαζομένων σας. Ενθαρρύνετε τους να διατηρούν καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους και αναφέρετε αμέσως τυχόν προβλήματα συντήρησης. Όταν όλοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη διατήρηση ενός καθαρού γραφείου, γίνεται συλλογική προσπάθεια. 

Καθορίστε ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού για το γραφείο σας. Αναθέστε εργασίες σε επαγγελματίες καθαριότητας για να διασφαλίσετε ότι ο χώρος εργασίας σας είναι σταθερά καθαρός, τακτοποιημένος και φιλόξενος. 

Με αυτές τις συμβουλές κάντε το γραφείο σας να λάμπει αυτό τον Δεκέμβριο. Διασφαλίστε ότι ο χώρος εργασίας σας παραμένει φρέσκος και φιλόξενος κατά την περίοδο των γιορτών. Ένα καθαρό και οργανωμένο γραφείο όχι μόνο φαίνεται επαγγελματικό αλλά δημιουργεί και ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες σας. Καλές γιορτές και καλή καθαριότητα!