Η καθαριότητα των γραφείων μιας επιχείρησης συχνά συνδέεται με την εικόνα ενός οργανωμένου, τακτοποιημένου και πεντακάθαρου χώρου. Ακριβώς αυτό πρέπει να αντικρίζουν και οι πελάτες κατά την είσοδό τους εκεί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνετε οι περισσότεροι και τα οποία κοστίζουν πολύ στην επιχείρηση.

Αφήνετε τα γραφεία ακατάστατα

Όταν τα γραφεία σας είναι τακτοποιημένα και τα προσωπικά σας αντικείμενα στις θέσεις τους, κερδίζετε αμέσως πολύτιμο χρόνο προκειμένου να ασχοληθείτε και να εστιάσετε στη δουλειά που έχετε να κάνετε. Το ακατάστατο γραφείο είναι ένα από τα λάθη καθαρισμού γραφείου που διορθώνονται εύκολα και μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Δεν χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα καθαρισμού

Όταν μπαίνετε σε μια διαδικασία να καθαρίσετε την επιχείρησή σας θα πρέπει να έχετε και τα κατάλληλα για κάθε επιφάνεια καθαριστικά. Μάλιστα, καλό είναι να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες κατά την αγορά σας και να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα καθαρισμού που θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα.

Αγνοείτε τους λεκέδες σε πλακάκια, έπιπλα, χαλιά

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποια στιγμή αγνοείσει τον καφέ ή το χυμό που μπορεί να τους έχει πέσει επειδή δεν ήθελαν να πάρουν την ευθύνη γι’ αυτό. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο λάθος καθώς εάν το υγρό στοιχείο πέσει στο πάτωμα, στα πλακάκια, στα χαλιά ή στα έπιπλα και δεν καθαριστεί εγκαίρως γίνεται λεκές που φεύγει με δυσκολία.

Χρησιμοποιείτε «σκληρές» χημικές ουσίες

Όταν βλέπετε ότι κάτι καθαρίζεται με δυσκολία συχνά προβαίνετε στη χρήση πιο «σκληρών» χημικών ουσιών για ένα καλύτερο και βαθύτερο καθαρισμό. Ωστόσο, αυτά τα προιόντα καθαρισμού θα μπορούσαν να βλάψουν τόσο το περιβάλλον εργασίας σας όσο και την υγεία σας συνολικά. Επομένως, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές σας.

Καθαρίζετε με βρώμικες σφουγγαρίστρες και πανάκια

Το καθάρισμα με βρώμικες σφουγγαρίστρες και πανάκια είναι ένα συχνό φαινόμενο που αντιμετωπίζεται μόνο όταν υπάρχει δυσάρεστη οσμή. Άλλο ένα μεγάλο λάθος, λοιπόν, καθώς φέρνετε τις βρωμιές, τα μικρόβια και τις ανεπιθύμητες οσμές όλων των προηγούμενων ημερών ξανά στην επιφάνεια που προσπαθείτε να καθαρίσετε.
Αν θέλετε να μάθετε και τα υπόλοιπα πέντε συνηθισμένα λάθη καθαρισμού που κοστίζουν σημαντικά σε μία επιχείρηση, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη σελίδα της United Cleaning and Housekeeping Services και να συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου, Μέρος Β.