Όπως αναφέραμε και στο Μέρος Α, στο προηγούμενο άρθρο, οι επιχειρήσεις χρειάζονται γραφεία οργανωμένα και καθαρά έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να νιώθουν άνετα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Βέβαια, εκτός από την καθαριότητα του χώρου που αποτελεί και εικόνα της επιχείρησης, μπορεί να αυξήσει επίσης και την παραγωγικότητά τους.

Όμως, πολλοί από εσάς κάνετε κάποια συνηθισμένα λάθη, που πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε για να διατηρήσετε τον επαγγελματικό σας χώρο καθαρό και προσεγμένο.

Ξεχνάτε να καθαρίσετε τις δυσπρόσιτες περιοχές

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από εσάς ξεχνάτε να καθαρίσετε τις περιοχές κάτω από τα γραφεία, τα ντουλάπια, τα συρτιάρα ή άλλα δυσπρόσιτα σημεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες σκόνης και μικροβίων. Ωστόσο, είναι σημαντικό ο καθαρισμός να γίνεται με λεπτομέρεια έτσι ώστε να υπάρχει μια ευχάριστη και υγιεινή ατμόσφαιρα.

Δεν καθαρίζετε συχνά το μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά καθώς περιλαμβάνει πολλά μικρόβια λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας. Συγκεκριμένα, χρειάζεται μια καθημερινή συντήρηση για να διατηρείτε καθαρό και για τους εργαζόμενους και για τους πελάτες σας.

Αφήνετε τα σκουπίδια να μαζευτούν

Όπως το καθάρισμα του μπάνιο, έτσι και το άδειασμα των σκουπιδιών θα πρέπει να είναι μια καθημερινή ή τουλάχιστον τακτική ρουτίνα καθαρισμού. Εξάλλου, αν οι κάδοι απορριμμάτων είναι γεμάτοι τότε δεν θα μπορούν να πεταχτούν επιπλέον σκουπίδια και ο χώρος θα καταλήγει να είναι βρόμικος, προσελκύοντας μικρόβια, οσμές και έντομα στο σημείο.

Δεν απολυμαίνετε τους κοινόχρηστους χώρους

Σε κάθε επιχείρηση η απολύμανση των επιφανειών είναι απαραίτητη. Ίσως τα γραφεία να μην την χρειάζονται καθημερινά αλλά οι περιοχές που χρησιμοποιούνται από πολλά άτομα αποτελούν χώρους συγκέντρωσης μικροβίων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών.

Δεν έχετε οργανώσει ένα πρόγραμμα καθαρισμού

Ένας επιτυχής καθαρισμός εξαρτάται από την οργάνωση του προγράμματος που θέτει η επιχείρηση, με τη ρουτίνα αυτή να σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι όλα γίνονται σωστά και στην ώρα τους. Έτσι, θα έχετε πάντα ένα καθαρό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.
Εμπιστευτείτε για το καθαρισμό του χώρου σας την United Cleaning and Housekeeping Services και αποφύγετε όλα τα λάθη που πρόκειται να κοστίσουν στην επιχείρησή σας.