3 Σημεία του σπιτιού με την περισσότερη σκόνη

Η σκόνη είναι μια γενική έννοια για πολλούς τύπους σωματιδίων οργανικού και ανόργανου υλικού, τα οποία είναι τόσο μικροσκοπικά, ώστε μπορούν να αιωρούνται στον αέρα για λίγο ή για πολύ καιρό. Αυτή η συνηθισμένη σκόνη απαρτίζεται από μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ουσιών και αποτελεί μια εξαιρετικά συχνή αιτία αλλεργίας.

Η σκόνη φτάνει στο εσωτερικό του σπιτιού μας από τις πόρτες και τα παράθυρα καθώς και από τις σόλες των παπουτσιών. Η παρουσία της όχι μόνο αμαυρώνει την εμφάνιση των επίπλων και των άλλων αντικειμένων, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνευστική υγεία μας.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σπίτι χωρίς σκόνη και μάλιστα υπάρχουν και κάποια σημεία του σπιτιού μας που μαζεύουν την περισσότερη σκόνη.

Βιβλιοθήκες 

Είτε είστε λάτρεις των βιβλίων είτε διατηρείτε μια βιβλιοθήκη για διακοσμητικούς λόγους, η βιβλιοθήκη συνεχίζει να παραμένει ένα από τα κεντρικά σημεία του καθιστικού και είναι σημαντικό να καθαρίζεται συχνά. Το καθημερινό και ελαφρύ καθάρισμα είναι αυτό που μειώνει τη σκόνη. Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν χρειάζεται να μετακινήσετε όλα τα βιβλία για να καθαρίσετε τη σκόνη από τη βιβλιοθήκη σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πανί με μικροϊνες για να ξεσκονίσετε τις επιφάνειες και τα βιβλία από πάνω. Τις περιόδους όμως με πολύ σκόνη, όπως συμβαίνει την άνοιξη καλό θα ήταν να αφαιρείτε όλα τα βιβλία από τα ράφια και να τα καθαρίζετε καλά.

Ντουλάπες

Οι ντουλάπες, γεμάτες με ίνες από ρούχα, πετσέτες και σεντόνια, αποτελούν καταφύγιο για τη σκόνη. Κάθε φορά που ανοίγουμε την πόρτα τους, δημιουργούμε μια αόρατη καταιγίδα από σωματίδια. Εάν σκεφτεί κανείς πως η σκόνη στο μεγαλύτερο ποσοστό της είναι φτιαγμένη από ίνες υφασμάτων, είναι λογικό να καταλάβει γιατί οι ντουλάπες μας είναι γεμάτες από αυτή. Αν έχετε μάλιστα πολύ καιρό να τις καθαρίσετε τότε καλό θα ήταν να κάνετε ένα ολικό καθάρισμα όπως και με τις βιβλιοθήκες σας.

Χαλιά και μοκέτες 

Τα χαλιά είναι μία τεράστια δεξαμενή σκόνης, μιας και όλες τους οι ίνες απορροφούν τη σκόνη σαν ένα γιγάντιο σφουγγάρι και τη στέλνουν στον αέρα, κάθε φορά που περπατάμε πάνω τους. Το σκούπισμα μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν αρκεί. Ιδανική λύση για το καθάρισμά τους, είναι το παραδοσιακό τους ξεσκόνισμα σε εξωτερικό χώρο.

Στην εταιρεία United Cleaning & Housekeeping Services, έχουμε την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία να σας προτείνουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες καθαρισμού πάντοτε με τη χρήση οικολογικών προϊόντων καθαρισμού, εξαιρετικά φιλικών προς το περιβάλλον που σας απαλλάσσουν μια για πάντα από την σκόνη.  Διαθέτουμε εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να σταθεί με επαγγελματισμό και τεχνικές γνώσεις απέναντι σε κάθε ανάγκη καθαρισμού που μπορεί να προκύψει.