Η υγρασία και η μούχλα είναι ένα είδος μύκητα που αναπτύσσεται σχεδόν παντού, εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες και το επιτρέπουν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που πλήττονται ιδιαίτερα από αυτές όπως είναι οι τοίχοι, τα γραφεία, τα συρτάρια, τα μπάνια, με τους περισσότερους ανθρώπους να έρχονται αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Εξάλλου, ο καθαρισμός της μούχλας από το γραφείο σας θα πρέπει να είναι προτεραιότητα, εάν δεν θέλετε να καταλήξετε με κατεστραμμένα έγγραφα, σάπια έπιπλα, επιφάνειες που προκαλούν πληγές στα μάτια και ακόμη και αέρα που έχει μυρωδιά μούχλας και υγρασίας.

Ποια είναι τα 3 tips που θα σας κάνουν να απαλλαγείτε από αυτά σε κάθε περίπτωση;

  1. Λεμόνι και οξυζενέ

Ένα αρκετά ισχυρό μείγμα για να καθαρίσετε οτιδήποτε έχει «επισκεφτεί» η μούχλα είναι η ανάμειξη ενός φυσικού χυμού λεμονιού με οξυζενέ και νερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε πάνω στην επιφάνεια και να το αφήσετε να δράσει περίπου 10-15 λεπτά, τρίβοντάς το καλά με ένα σκληρό σφουγγαράκι μέχρι να εξαφανιστεί όλη η μούχλα.

  1. Απορρυπαντικό πιάτων ή ξύδι

Όταν η μούχλα είναι σε αρχικό στάδιο, το υγρό απορρυπαντικό πιάτων σας βοηθά να την εξαλείψετε. Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ζεστού νερού και υγρού απορρυπαντικού πιάτων και τρίψτε πολύ καλά την επιφάνεια. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι αντί για απορρυπαντικό. Έτσι, όχι μόνο θα εξαφανίσετε τη μούχλα αλλά θα απολυμάνετε και το χώρο.

  1. Χοντρό αλάτι

Σύμφωνα με παλιά γιατροσόφια, η τοποθέτηση χοντρού αλατιού επάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται η μούχλα, σας βοηθά να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε μορφή υγρασίας. Αυτό συμβαίνει καθώς το χοντρό αλάτι, όσο περνάει η ώρα, απορροφά όλη την υγρασία ή μεγάλο μέρος αυτής κι έτσι εξαφανίζει την όποια μούχλα.

Αν δεν θέλετε να μπείτε σε όλη αυτή τη διαδικασία μπορείτε να αφήσετε την United Cleaning and Housekeeping Services να καθαρίσει για εσάς με τα κατάλληλα μηχανήματα και εργαλεία έτσι ώστε να μην σας απασχολήσει ξανά η μούχλα ή η υγρασία του γραφείου σας.