3 tips με σόδα και λεμόνι που βοηθούν στην καθαριότητα

Είναι γεγονός ότι πολλά από τα απορρυπαντικά του εμπορίου ή κάποια χημικά σκευάσματα δεν βοηθούν στην καθαριότητα του χώρου και αποδεικνύονται αναποτελεσματικά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια μείγματα τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε με υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας και θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τη δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία του καθαρισμού σε μια εύκολη υπόθεση. Ο λόγος γίνεται για τη μαγειρική σόδα και το λεμόνι.

Ο συνδυασμός της σόδας με το λεμόνι έχει αποδεχθεί ωφέλιμος σε πολλές περιπτώσεις. Εκτός από τις ευεργετικές του ιδιότητες στον τομέα της υγείας, μπορεί να συμβάλλει στο αποτελεσματικό καθάρισμα του σπιτιού και των ρούχων μας, καθώς ακόμα και στη απομάκρυνση των δυσάρεστων μυρωδιών από τα δύσκολα σημεία του σπιτιού.

Σόδα με Λεμόνι για να διώξεις τις οσμές του νιπτήρα στο μπάνιο

Ο νιπτήρας του μπάνιου μας είναι συνδεδεμένος με το σιφόνι, το οποίο αποτελεί σταυροδρόμι για όλους τους κεντρικούς σωλήνες που καταλήγουν στην αποχέτευση. Έτσι λοιπόν, πολλές φορές γίνεται εστία οσμών που προκαλούν δυσφορία. Μπορείτε να καταπολεμήσετε αυτές τις οσμές χωρίς την χρήση χημικών, με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε το χυμό από μισό λεμόνι και μια κουταλιά μαγειρικής σόδας.  Αναμείξτε τα δύο υλικά και ρίξε το μείγμα στο νιπτήρα. Με αυτή την απλή κίνηση, μπορείτε να εξαλείψετε κάθε δυσάρεστη οσμή που αναδύεται από το νιπτήρα, γρήγορα και απλά.

Ψυγείο χωρίς οσμές

Το ψυγείο είναι το μέρος που τοποθετούμε πάρα πολλά τρόφιμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ξεχάσουμε κάποιο φρούτο ή λαχανικό για πολλές μέρες ή να βάλουμε στην συντήρηση ψάρια και παρασκευές με σκόρδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν δυσάρεστες μυρωδιές, που παραμένουν ακόμα και εάν αφαιρέσουμε τις αιτίες που τις προκαλούν. Μπορούμε λοιπόν να τοποθετήσουμε σε αυτό υλικά που απορροφούν τις οσμές. Τέτοια υλικά αποτελούν η σόδα και το λεμόνι. Σε ένα μικρό ποτήρι, τοποθετήστε λίγη μαγειρική σόδα και λίγες φλούδες λεμονιού. Τοποθετήστε το ποτήρι αυτό σε ένα από τα ράφια του ψυγείου σας. Τα υλικά αυτά θα αιχμαλωτίσουν τις δυσάρεστες μυρωδιές και θα τις εξαφανίσουν.

Καθαρίστε τα λίπη του φούρνου

Ο φούρνος είναι μια συσκευή του σπιτιού η οποία χρησιμοποιείται αρκετά συχνά μιας και σχετίζεται με το μαγείρεμα. Είναι λοιπόν συχνό το φαινόμενο της δημιουργίας επίμονων λεκέδων και καμένων υπολειμμάτων μέσα στον φούρνο, με αποτέλεσμα το καθάρισμά του να θεωρείται από τους δυσκολότερους εχθρούς για την νοικοκυρά. Μια εύκολη και αποτελεσματική λύση είναι η χρήση φυσικών καθαριστικών.

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από νερό μαγειρική σόδα και λεμόνι. Βάλε σε ένα μπολ 3 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και πρόσθεσε σιγά σιγά, όσο νερό χρειάζεται έως ότου γίνει μία πάστα. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα το χυμό από ένα λεμόνι και ανακατέψτε. Βγάλε τις σχάρες από το φούρνο και άπλωσε την πάστα σε όλη την επιφάνεια του φούρνου και της πόρτας του. Καλό θα ήταν να αφήσετε το μείγμα να δράσει από 4 ώρες έως μία νύχτα, εάν οι λεκέδες είναι αρκετά επίμονοι. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αφαιρέστε τους περισσότερους λεκέδες με ένα χαρτί. Έπειτα, με ένα σφουγγάρι ή μια πετσέτα βουτηγμένο σε ζεστό νερό με σαπούνι, τρίψτε όλη την επιφάνεια μέχρι να αφαιρεθούν όλοι οι λεκέδες.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES , γνωρίζουμε όσο ελάχιστοι τι, πότε, που, πως και γιατί εφαρμόζουμε κάτι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Μέσα από την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την διαρκή ενημέρωση μας για όλες τις νέες μεθόδους καθαρισμού καταφέρνουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς. Κύριο μέλημα μας είναι ο άψογος καθαρισμός του χώρου σας πάντα σε συνδυασμό με τις δικές σας απαιτήσεις.