Η αλήθεια είναι πως το ξύλινο δάπεδο είναι μια αισθητικά καλή και ζεστή επιλογή που δίνει έναν άλλο αέρα σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα το οποίο είναι η ευαισθησία του υλικού του. Αν αναρωτιέστε, λοιπόν, πως προκλήθηκαν τυχόν φθορές σε διάφορα σημεία του, τότε θα πρέπει να αναλογιστείτε τα λάθη που κάνετε στον καθαρισμό.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που τείνουν να κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν καθαρίζουν τα ξύλινα πατώματα. Αν αποφύγετε αυτά τα κοινά λάθη, τότε το ξύλινο δάπεδο είναι πολύ πιο πιθανό να διαρκέσει περισσότερο στο χρόνο.

  1. Μεγάλη ποσότητα νερού

Στα ξύλινα δάπεδα είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιείτε πολύ νερό καθώς απορροφάται από τις ρωγμές μεταξύ των σανίδων κι έτσι εισχωρεί απευθείας στο ξύλο. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στεγνό σφουγγάρι ή τοπικά μια εμποτισμένη πανέτα.

  1. Λάθος προϊόντα καθαρισμού

Ένα άλλο κοινό λάθος που κάνετε είναι ότι χρησιμοποιείτε ακατάλληλα προϊόντα καθαρισμού για ξύλινο δάπεδο. Καλό θα ήταν να αγοράζετε καθαριστικά τα οποία είναι κατάλληλα για αυτό το υλικό και να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεις πριν από την εφαρμογή.

  1. Ηλεκτρικές σκούπες

Οι ηλεκτρικές σκούπες αποτελούν ως επί το πλείστον τον χειρότερο εχθρό του ξύλου. Γι΄ αυτό και στα ξύλινα πατώματα θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους προκειμένου να μην προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στο δάπεδο, γδαίρνοντάς το και αφήνοντάς του φθορές.

  1. Αιχμηρά αντικείμενα

Όπως ήδη γνωρίζετε, τα αιχμηρά αντικείμενα δεν κάνουν καλό στο ξύλινο δάπεδο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα τακούνια, τα νύχια των κατοικιδίων σας κ.ά. Αν θέλετε να προλάβετε τυχόν φθορές θα πρέπει να μην κυκλοφορείτε με τακούνια και να περιποιήστε τα ζώα σας.

  1. Μετακίνηση επίπλων

Ένα, επίσης, σημαντικό λάθος είναι η μετακίνηση των επίπλων στο ξύλινο πάτωμα χωρίς την προσθήκη των προστατευτικών αυτοκόλλητων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εκδορές στο ξύλο και να χρειαστεί να τρίψετε εκ νέου το δάπεδο προκειμένου να το διορθώσετε σωστά.

Στην United Cleaning and Housekeeping Services αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό παντός τύπου δαπέδου με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό, μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό.