Ο καθαρισμός και η συντήρηση ενός χώρου θα πρέπει να γίνεται τακτικά και με τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού προκειμένου να βρίσκεστε σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Θα πρέπει, όμως, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό του έτσι ώστε να αποφεύγετε να κάνετε κάποια από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Ποια είναι τα 5 λάθη που θα πρέπει να αποφεύγετε κατά τον καθαρισμό;

  1. Πλύσιμο των τζαμιών μία ηλιόλουστη μέρα
  2. Δεν είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε τα τζάμια σας μια ηλιόλουστη μέρα καθώς ο ήλιος θα τα κάνει να στεγνώσουν αμέσως και να αποκτήσουν στίγματα. Αντιθέτως, θα πρέπει να το κάνετε με συννεφιά χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών με νερό, ξύδι και απορρυπαντικό.

  3. Τρίψιμο και πάλι τρίψιμο
  4. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε στον καθαρισμό είναι να τρίβουμε την επιφάνεια ξανά και ξανά. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος καθώς από το πολύ τρίψιμο μπορεί να αλλοιώσουμε την επιφάνεια. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα μαγειρικής.

  5. Ψεκασμός στην επιφάνεια των επίπλων
  6. Όλοι όσοι ξεσκονίζουν τα έπιπλά τους, ψεκάζουν τις επιφάνειες και κατευθείαν τα σκουπίζουν. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Αντί, λοιπόν, να ψεκάσετε την επιφάνεια, ψεκάστε μόνο το πανάκι. Έτσι, αφενός θα καταναλώσετε λιγότερο προϊόν για το ψέκασμα και αφετέρου τα έπιπλά σας δεν θα έχουν αυτή την κολλώδη υφή στο άγγιγμά τους.

  7. Καθαριστικά με κρυσταλλική σκόνη για το μπάνιο
  8. Αυτά τα προϊόντα καθαρισμού με κρυσταλλική σκόνη είναι ο λόγος που το μπάνιο χάνει την λάμψη του. Αντί αυτών των καθαριστικών, μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον ώστε να καθαρίσετε καλά τις επιφάνειες και να ξεβγάλετε μετά με άφθονο νερό.

  9. Καθαρισμός σε κρύο φούρνο
  10. Ένας ζεστός φούρνος είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό να καθαριστεί από έναν κρύο. Επομένως, καλό είναι να προθερμάνετε το φούρνο σας για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να ψεκάσετε στο εσωτερικό με το κατάλληλο καθαριστικό και να ξεβγάλετε με νερό.

Αν εμπιστευτείτε την United Cleaning and Housekeeping Services θα αποφύγετε μια και καλή τυχόν λάθη που μπορείτε να κάνετε κατά τον καθαρισμό του χώρου σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα μας για να δείτε τις υπηρεσίες μας και να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες.