5 σημεία με τα περισσότερα μικρόβια στο μπάνιο σας

Το μπάνιο είναι ένας χώρος, που δεδομένου του ειδικού χαρακτήρα του, απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στον τρόπο καθαριότητάς του. Οι μυρωδιές, τα άλατα, η μούχλα και η υγρασία, κάνουν τον καθαρισμό του w.c. ή του μπάνιο σας να είναι αρκετά απαιτητικός. Το μπάνιο σε σχέση με τα άλλα δωμάτια ή με τους άλλους χώρους είναι το πιο δύσκολο να καθαριστεί στην εντέλεια. Mε την υγρασία, τους υδρατμούς και την τουαλέτα, το μπάνιο αποτελεί το δωμάτιο με το μεγαλύτερο κίνδυνο παρουσίας μικροβίων, σε σημεία μάλιστα που δεν μπορούμε εύκολα να φανταστούμε.

Οι πετσέτες μπάνιου

Οι πετσέτες μπάνιου είναι αυτές που δημιουργούν ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη των μικροβίων. Παρέχουν πολλά από τα συστατικά που τα μικρόβια χρειάζονται για την επιβίωσή τους, όπως είναι το νερό, η υψηλή θερμοκρασία, το οξυγόνο, το ουδέτερο ph και την τροφή, από τα νεκρά κύτταρα και από τα κατάλοιπα του δέρματος. Καλό θα είναι να αγοράζετε βαμβακερές πετσέτες και να φροντίζετε να τις αλλάζετε δύο φορές την εβδομάδα. Να τις πλένετε τουλάχιστον στους 60 βαθμούς και να τις σιδερώνετε πάντα.

Σφουγγάρι

Το σφουγγάρι με το οποίο τρίβετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ντους έχει απίστευτα πολλά βακτήρια από το σώμα σας, ενώ μπορεί να αναπτύξει και μούχλα. Είναι πολύ σημαντικό να το καθαρίζετε απλώνοντάς το στην απλώστρα για να στεγνώνει μετά από κάθε μπάνιο σας.

Κουρτίνα μπάνιου

Οι κουρτίνες του μπάνιου αν δεν καθαρίζονται σωστά γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων αφού γεμίζουν μύκητες. Στις κουρτίνες του μπάνιου παραμένουν συχνά υπολείμματα σαπουνιού, άλατα και κυρίως υγρασία που ευνοούν την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Για να μην καταστραφεί από την υγρασία, διάλεξε μια κουρτίνα από ένα συνθετικό ύφασμα που να στεγνώνει εύκολα ή μια μίξη συνθετικού με βαμβακερό. Μην ξεχνάτε μετά το μπάνιο να βγάζετε το κάτω μέρος της έξω από την μπανιέρα και να την τεντώνετε ώστε να στεγνώνει καλά. Επιπλέον, προσπαθήστε να την  πλένετε αρκετά τακτικά.

Χαλάκι

Το νερό που απορροφάται από το χαλάκι του μπάνιου και μένει εγκλωβισμένο εκεί αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία μούχλας ή αποικιών από ακάρεα. Αγόρασε ένα χαλάκι που να πλένεται, φρόντιζε να το τινάζεις και να το απλώνεις μετά το μπάνιο σου για να στεγνώσει. Αποφύγετε, το πλαστικό στο πίσω μέρος, γιατί κατά την πλύση φθείρεται πιο εύκολα. Καλό θα ήταν επίσης μετά από κάθε μπάνιο ή ντους να τοπ απλώνετε, ώστε να μην μαζεύονται μούχλα ή άλλα βακτήρια.

Τουαλέτα

Όπως ήταν αναμενόμενο η τουαλέτα είναι από τα πιο βρόμικα σημεία του μπάνιου. Ο λόγος, πέρα από τον προφανή, είναι ότι τραβώντας το καζανάκι μεταφέρονται μικρόβια και βακτήρια σε όλο το μπάνιο. Μία πολύ καλή λύση είναι να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι. 

Ο καθαρισμός του μπάνιου είτε αφορά σε επαγγελματικό χώρο είτε σε ιδιωτικό είναι μια δύσκολη υπόθεση και απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό και προγραμματισμό για να αποφευχθούν, δυσάρεστες συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από την ύπαρξη μικροβίων και βακτηρίων. Ο γενικός  καθαρισμός γραφείων που περιλαμβάνει και τον καθαρισμό wc, πρέπει να γίνεται με συνέπεια και από επαγγελματίες του είδους.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES  αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό των χώρων των μπάνιων σας και προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και τεχνικής εμπειρίας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. 

Γιατί το μπάνιο σας δεν αρκεί να φαίνεται καθαρό, πρέπει να είναι κιόλας!