Κάθε καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι περνούν τον χρόνο τους απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα σε εξωτερικούς χώρους, όπως μπαλκόνια, κήπους κτλ. παρά σε εσωτερικούς. Ωστόσο, οι κήποι συχνά απαιτούν ειδική συντήρηση και κυρίως φροντίδα και οργάνωση. Εάν θέλετε να έχετε ένα καθαρό και τακτοποιημένο κήπο θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips ώστε να απολαύσετε τους εξωτερικούς χώρους στο έπακρο ενόψει του καλοκαιριού.

Τα 5 πιο σημαντικά tips για καθαρό και οργανωμένο κήπο

 

Tip 1: Πετάξτε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε

Το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό ενός κήπου είναι η απομάκρυνση όλων των άχρηστων αντικειμένων ή παλιών επίπλων που βρίσκονται στον χώρο. Αφού ελέγξετε κάθε γωνιά, πετάξτε τα πράγματα που δε χρησιμοποιείτε ή δεν επισκευάζονται. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει περισσότερο χώρο για να εργαστείτε και να καθαρίσετε διεξοδικά τον κήπο σας.

Tip 2: Καθαρίστε σχολαστικά τα έπιπλα

Τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι ιδιαίτερα υψηλά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε χρειάζεται να προστατεύσετε τα έπιπλα του κήπου σας για να αποφύγετε τις φθορές. Το πιο σημαντικό κομμάτι από όλα, ωστόσο, είναι να καθαρίζετε σχολαστικά τα έπιπλα του κήπου σας και στη συνέχεια να τα καλύπτετε με ένα ειδικό προστατευτικό κάλυμμα επίπλων.

Tip 3: Περιποιηθείτε τα λουλούδια σας

Τα λουλούδια είναι η «βιτρίνα» του κήπου σας, γι΄αυτό φροντίστε να είναι περιποιημένα.

Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να οργανώσετε τις δουλειές σας και σε πρώτη φάση να αφαιρέσετε όλα τα ξερά κλαδιά και φύλλα που υπάρχουν για να βελτιώσετε την εμφάνισή τους. Τέλος, μπορείτε να κλαδέψετε τα φυτά για να έχετε ένα τακτοποιημένο κήπο.

Tip 4: Καθαρίστε αποχετεύσεις και σιφώνια

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα συσσωρεύονται διάφορες βρωμιές και απορρίμματα στις αποχετεύσεις και τα σιφώνια που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους. Αυτό συχνά μπλοκάρει τη ροή και μπορεί να δημιουργήσει λιμνάζοντα νερά που μετατρέπονται σε εστίες μικροβίων. Επομένως, ο καθαρισμός τους πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητές σας.

Tip 5: Καθαρίστε τελευταίες λεπτομέρειες

Αν θέλετε ο κήπος σας να είναι καθαρός και τακτοποιημένος, θα πρέπει να προσέξετε κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιεστικό ή ένα λάστιχο για να καθαρίσετε τους τοίχους, τις γωνίες και τις υδρορροές που είναι δύσκολο να φτάσετε για να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα πρέπει είναι καθαρά και έτσι να απολαύσετε τον κήπο σας.

Αν δεν έχετε τον ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείτε με τον καθαρισμό του κήπου σας, η United Cleaning & Housekeeping Services είναι εδώ για να βοηθήσει μέσα από τις υπηρεσίες της.