Απλοί τρόποι για να προστατέψετε το χαλί σας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του

Τα χαλιά αποτελούν βασικό στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού μας. Ένα καλαίσθητο χαλί θα μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το σπίτι μας, γεγονός πολύ σημαντικό μιας και τις περισσότερες ώρες, αναπόφευκτα, τις περνάμε σε αυτό. Ωστόσο, αυτή είναι και η κύρια αιτία φθοράς των χαλιών μας. Όλοι μας θα επιθυμούσαμε τα χαλιά μας να είναι καθαρά και τα χρώματά τους να παραμένουν ζωντανά σαν καινούργια. Υπάρχουν όμως ορισμένοι τρόποι, που εάν τους ακολουθήσετε θα καταφέρετε να προστατεύσετε τα χαλιά σας και να παρατείνετε τη διάρκεια της ζωής τους.

1. Βγάλτε τα παπούτσια σας

Μια από τις μεγαλύτερες απειλές για το χαλί σας αποτελεί η έλλειψη καθαριότητας. Το χαλί φαίνεται απεριποίητο και ταυτόχρονα προκαλείται ζημιά στις ίνες του με αποτέλεσμα να αλλάζει τόσο το χρώμα του όσο και η υφή του. Επομένως πρέπει να μειώσετε στο ελάχιστο την ποσότητα των ρύπων που δέχεται το χάλι σας. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι, όταν μπαίνετε στο σπίτι σας να βγάζετε παπούτσια σας. Μπορείτε μάλιστα να αγοράσετε μία παπουτσοθήκη και να τοποθετείτε τα παπούτσια σας εκεί προστατεύοντας έτσι το χάλι σας τόσο από τους ρύπους όσο και από τα μικρόβια.

2. Αποφύγετε την άμεση έκθεση του στον ήλιο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι η άμεση έκθεση του χαλιού σας στο ηλιακό φως μπορεί να το βλάψει. ΟΙ υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε αποχρωματισμό του χαλιού σας με αποτέλεσμα να φαίνεται «άτονο». Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο προσπαθήστε να περιορίσετε την έκθεση του χαλιού σας στο ηλιακό φως. Κλείσε τις κουρτίνες σας ή τις περσίδες των παραθύρων σας και προστατεύστε το χαλί σας από το φως του ήλιου.

3. Μετακινήστε τα έπιπλα ή χρησιμοποιήστε προστατευτικά

Τα έπιπλα τα οποία ακουμπάνε στα χάλια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά η οποία μπορεί να είναι ακόμα και μόνιμη. Ειδικά όταν τα έπιπλα παραμένουν ακίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο σημείο, χωρίς να μετακινούνται. Γι’ αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά σημαντικό να μετακινείτε τα έπιπλα σας, έστω και ένα εκατοστό αριστερά η δεξιά κάθε μήνα, για να προλάβετε την φθορά του χαλιού σας. Μια καλή ιδέα επίσης, είναι να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά που τοποθετούνται στο κάτω μέρος των επίπλων σας τα οποία προστατεύουν αρκετά το χαλί σας, αφού κατανέμουν το βάρος του επίπλου ομοιόμορφα και έτσι αποφεύγεται αρκετά η φθορά του.

4.Κρατήστε τα πόδια των κατοικίδιών σας καθαρά

Εάν έχετε σκύλο καλό θα ήταν, στην εξώπορτά σας να υπάρχει μια πετσέτα, για να σκουπίζετε με αυτή πάντα τα πόδι του, πριν μπει στο σπίτι σας, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση που επιστρέφετε από την καθιερωμένη βόλτα σας.
Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί εάν έχετε γάτα, μια καλή επιλογή είναι να τοποθετήσετε ένα χαλάκι στην εξώπορτα σας ή να προμηθευτείτε ένα ονυχοδρόμιο, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο το ξύσιμο του χαλιού από την γάτα σας.

5. Καθαρίστε επαγγελματικά το χαλί σας σε ετήσια βάση

Το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση την ηλεκτρική σας σκούπα για να καθαρίσετε το χάλι σας δε σημαίνει, ότι είναι και καθαρό. Ακόμα και οι πιο ισχυρές ηλεκτρικές σκούπες, δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη σκόνη αλλά και τα μικρόβια τα οποία συσσωρεύονται στην βάση του χαλιού με την πάροδο του χρόνου. Η συσσωρευμένη σκόνη, εκτός του ότι φθείρει το χάλι σας μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην υγεία σας όπως αλλεργίες, κρίσεις άσθματος κι άλλα. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν καλό θα ήταν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο να απευθύνεστε σε ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού.

Ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών και μοκετών θα προσφέρει τα μέγιστα σε εσάς και το χώρο ενώ παράλληλα, αποτελεί τον πιο οικονομικό τρόπο ώστε να σιγουρευτείτε πως κάνετε το καλύτερο δυνατό για την υγεία σας και την προστασία του περιβάλλοντος. Με την UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES θα έχετε πάντοτε δίπλα σας έναν επαγγελματία ο οποίος σας παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες για τον σωστό καθαρισμό των χώρων σας τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε οικιακό επίπεδο.