Ο επαγγελματικός καθαρισμός του γραφείου σας δε χρειάζεται να περιλαμβάνει επιβλαβείς χημικές ουσίες ή ακόμη και ακριβά οικολογικά προϊόντα καθαρισμού. Υπάρχουν πολλά φυσικά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων από λίπη, την απολύμανση χώρων και το γυάλισμα δαπέδων. Τα παρακάτω είναι απλά υλικά που όλοι διαθέτουν και είναι απαραίτητα για κάθε εργασία καθαρισμού στο γραφείο σας.

Λεμόνια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα λεμόνια, όπως για παράδειγμα:

Διαχείριση σκουπιδιών: Κόψτε τα λεμόνια σε φέτες και βάλτε ολόκληρη τη φέτα στον κάδο απορριμμάτων. Ο χυμός του λεμονιού απολυμαίνει και καθαρίζει τον κάδο απορριμμάτων, ενώ η φλούδα απελευθερώνει ένα άρωμα φρέσκου φρούτου. Δεν είναι επιβλαβές για τον σκουπιδοφάγο σας και απομακρύνει τυχόν βακτήρια που προκαλούν οσμές.

Επιφάνειες πάγκων: Ένας συνδυασμός χυμού λεμονιού και μαγειρικής σόδας μπορεί να καθαρίσει τους πάγκους σας από τα λίπη. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και τοποθετήστε το σε μαγειρική σόδα. Τρίψτε το πάνω στους πάγκους σας- η μαγειρική σόδα είναι αρκετά ισχυρή για να εξαλείψει τυχόν υπολείμματα, ενώ ο χυμός λεμονιού καθαρίζει και απολυμαίνει.

Ξύδι

Το ξύδι είναι κάτι που χρησιμοποιούν ακόμη και οι επαγγελματίες καθαριστές ως προϊόν καθαρισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής: 

Δάπεδα: Χρησιμοποιήστε το ξύδι για να καθαρίσετε σχεδόν κάθε τύπο δαπέδου. Η οξύτητα απολυμαίνει και επιβραδύνει τη διαδικασία ανάπτυξης μούχλας και βακτηρίων, διατηρώντας τα πατώματά σας καθαρότερα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Για να καθαρίσετε τα δάπεδα συνδυάστε ένα ¼ φλιτζανιού ξύδι σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί και το μείγμα ξυδιού για να σκουπίσετε τα δάπεδα. Συνιστούμε να μη χρησιμοποιείτε ξύδι σε σκληρά ξύλινα δάπεδα λόγω του πιθανού αποχρωματισμού τους. Όταν καθαρίζετε σκληρά ξύλινα δάπεδα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μόνο ζεστό νερό ή τα κατάλληλα καθαριστικά για σκληρό ξύλο. Φροντίστε να σκουπίζετε κάθε δάπεδο που καθαρίζετε για να αποφύγετε κηλίδες νερού.

Διάφορα: Το ξύδι είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο στην περίπτωση που σας τελειώσει το συνηθισμένο προϊόν καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τουαλέτες, νεροχύτες και πάγκους. Πάντα να αραιώνετε το ξύδι όπως αναφέρθηκε παραπάνω και να το χρησιμοποιείτε με ένα καθαρό πανί. Αν έχετε μια επιφάνεια που μπορεί να γρατζουνιστεί εύκολα ή ανησυχείτε για τον αποχρωματισμό, εφαρμόστε σε μια μικρή περιοχή.

Η United Cleaning & Housekeeping Services καθαρίζει κάθε χώρο με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια, παρέχοντας τις πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες καθαρισμού.