Το εξοχικό σας σπίτι, αποτελεί σίγουρα τον αγαπημένο σας προορισμό. Είναι το ησυχαστήριό σας, το ορμητήριο για εκδρομές. Είναι το μέρος που χαλαρώνετε, χαίρεστε την παρέα φίλων και περνάτε πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά σας. Οργανώστε λοιπόν το πρόγραμμά σας και κερδίστε χρόνο ώστε να απολαύσετε περισσότερες μέρες χαλάρωσης. Αφού τελειώσατε λοιπόν με το καθάρισμα του εσωτερικού του σπιτιού σας, όπως είδαμε στο πρώτο μέρος του άρθρου, τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε και τους εξωτερικούς χώρους. Αξιοποιώντας τις επαγγελματικές συμβουλές και tips των εξειδικευμένων επαγγελματιών της UCHS, θα αποκτήσετε έναν επαγγελματικό καθαρισμό του εξοχικού σας!

Καθαρίστε μπαλκόνια, πυλωτές, αυλές

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία καθαρισμού, καλό θα ήταν να προετοιμάσετε το έδαφος, με άλλα λόγια θα πρέπει να ελευθερώσετε τον χώρο από κάθε τι που στηρίζεται στο πάτωμα. Γλάστρες, καρέκλες, τραπεζάκια και σύνεργα κηπουρικής θα πρέπει να τοποθετηθούν κάπου, όπου να μην ενοχλούν. Τα πλακάκια δαπέδου θα πρέπει να είναι ελεύθερα να καθαριστούν σε όλη τους την έκταση, ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πρέπει μάλιστα, πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας το υλικό της κατασκευής των πλακιδίων. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν όλα τα υλικά τις ίδιες ανάγκες για να διατηρούνται καθαρά και λαμπερά. Η συστηματική καθαριότητα των μπαλκονιών και της αυλής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στο εξοχικό. Έτσι, όχι μόνο την πρώτη φορά που θ’ ανοίξετε το σπίτι, αλλά κι εφεξής, σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να ασχολείστε με την καθαριότητά τους.

Καθαρίστε τον κήπο σας

Πολύ σημαντικός είναι κι ο τακτικός καθαρισμός του κήπου σας. Το πέρας των εποχών άφησε στον κήπο σας κλαδιά, ξερά φύλλα και πολλά ζιζάνια. Προμηθευτείτε με τα κατάλληλα εργαλεία κήπου, με ειδικές σακούλες σκουπιδιών και ξεκινήστε τη δουλειά. Πρώτα κόψτε τα ζιζάνια και μετά καθαρίστε τον κήπο από τα πεσμένα φύλλα και τα κλαδιά. Τέλος, φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το χώρο του κήπου σας από τα σκουπίδια που μπορεί να βρίσκονται εκεί και κυρίως τα υπολείμματα τροφών, για να αποφύγετε την δημιουργία με εστίες μικροβίων.

Καθαρίστε την αποθήκη σας

Λένε πως η αποθήκη ενός εξοχικού αποτελεί την “καρδιά” του και δεν έχουν άδικο. Το πρώτο βήμα για την οργάνωση της αποθήκης σας είναι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο του χώρου. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε πού θέλετε να αποθηκεύσετε τι, καθώς και τους περιορισμούς που έχετε λόγω χωρητικότητας. Κατά τον καθαρισμό της αποθήκης θα πρέπει να πετάξετε ό,τι αντικείμενο πιστεύετε πως δεν σας χρειάζεται πια. Ένα βήμα που θα σας βοηθήσει να βρίσκετε ευκολότερα τα αντικείμενα κάθε φορά που θα αναζητάτε κάτι στην αποθήκη σας είναι η ομαδοποίησή τους.

Τέλος, πριν τοποθετήσετε το οτιδήποτε στην αποθήκη, βάλτε ετικέτες έξω από καθετί έτσι ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πού βρίσκεται τι, κάνοντας την διαδικασία της αναζήτησης εύκολη και γρήγορη υπόθεση.

Η United Cleaning & Housekeeping Services, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία καθαρισμού, με τη χρήση οικολογικών και σύγχρονων απορρυπαντικών , με οργανωμένη και ελεγχόμενη εργασία καθαρισμού, σας παραδίδει τον χώρο σας έτοιμο χωρίς επιπλέον εργασίες από εσάς. 

Επικοινωνήστε μαζί μας και ξενοιάστε και το καλοκαίρι!