Η επιστροφή του παλαιού μωσαϊκου στα δάπεδα: καθαρισμός και γυάλισμα

Μια διακοσμητική τάση η οποία όπως φαίνεται αναγεννιέται από το παρελθόν, είναι αυτή του μωσαϊκού δαπέδου. Στο μωσαϊκό δάπεδο οι ειδικοί, ανακάτευαν σε μια μπετονιέρα τσιμέντο, χρωστική ουσία και χαλίκια διαφόρων χρωμάτων (ανάλογα με το σχέδιο που ήθελαν να πετύχουν). Ύστερα το έστρωναν στον χώρο, το ίσιωναν με πήχες και αφού είχε στεγνώσει το έτριβαν με μηχανή γυαλίσματος μαρμάρων συνδυάζοντας κάποια χημικά. Το αποτέλεσμα ήταν μια τέλεια αφηρημένη και γυαλιστερή επιφάνεια.

Η τεχνική αυτή της τυχαίας τοποθέτησης των ψηφίδων είναι από τις πιο αρχαίες τεχνικές και συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς. Η αρχή της ύπαρξης του εντοπίζεται τον 15ο αιώνα από τους Ενετούς. Αν και είχε παρατηρηθεί και στην Μέση Ανατολή πριν από περίπου 9.000 χρόνια.

Σήμερα, έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά στην μόδα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Πάρα πολλοί αρχιτέκτονες έχουν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους για το συγκεκριμένο πάτωμα αλλά και για τη χρήση του υλικού, σε άλλα διακοσμητικά και στην κατασκευή επίπλων.

Αν λοιπόν βρίσκεστε σε περίοδο αλλαγών και σκέφτεστε να αλλάξετε το παλιό μωσαϊκό σας, καλό θα ήταν να το ξανά σκεφτείτε. Μπορείτε να ακολουθήσετε την νέα τάση και να ανανεώσετε το ήδη υπάρχον μωσαϊκό σας, με ένα καλό καθάρισμα και στην συνέχεια με ένα γυάλισμα και να δείχνει σαν καινούργιο. Αν συνδυάσετε μάλιστα και νέα μοντέρνα έπιπλα με το παλιό μωσαϊκό, αφού το γυαλίσετε με ματ βερνίκια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Καθαρισμός Μωσαϊκού Πατώματος

Όσο και να προσέχετε το μωσαϊκό σας με το πέρασμα του χρόνου, θα έρθει η στιγμή που θα χάσει την λάμψη και την γυαλάδα του. Έτσι θα έχετε ένα πάτωμα με γδαρσίματα και θαμπάδες. Τα καθαριστικά καθημερινής χρήσης, δεν αρκούν, ώστε να κάνουν το πάτωμά σας, να γυαλίζει και να φαίνεται σαν καινούργιο. Για να μπορέσει να βρει το πάτωμα σας την αρχική του λάμψη, καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε, έναν επαγγελματικό καθαρισμό, που θα δώσει στο δάπεδο σας την απαραίτητη γυαλάδα που χρειάζεται για να δείχνει σαν καινούργιο.

Γυάλισμα Μωσαϊκού Πατώματος

Το γυάλισμα μωσαϊκού πρέπει να γίνεται κάθε τρία με τέσσερα χρόνια. Ο ειδικός επαγγελματίας που θα αναλάβει το γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος θα ξεκινήσει την εργασία με το τρίψιμο με διαμαντόπετρα, θα επαναλάβει την εργασία μια με έξι φορές ανάλογα την κατάσταση του πατώματος. Στη συνέχεια θα γίνει το γυάλισμα μωσαϊκού με την εφαρμογή οξαλικού οξέος, το οποίο θα διατηρήσει την καθαριότητα και την γυαλάδα του μωσαϊκού πατώματος για τουλάχιστον 10 χρόνια. Πολύ σημαντικό είναι να βεβαιωθούμε ότι ο τεχνίτης δεν χρησιμοποιεί επικίνδυνα για την υγεία μας χημικά προϊόντα και προσθετικά.

Γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος με κρυσταλλοποίηση

Η κρυσταλλοποίηση είναι, ουσιαστικά, η κατεργασία που γίνεται στο τελευταίο στάδιο του γυαλίσματος του μωσαϊκού. Με την κρυσταλλοποίηση, η επιφάνεια του πατώματος μας θα αποκτήσει τέλειο γυάλισμα που θα διαρκέσει στο χρόνο και θα κάνει το πάτωμά μας πολύ πιο ανθεκτικό στην καθημερινή φθορά. Η κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού πατώματος θα δώσει στο πάτωμα μας την αίσθηση του «καθρεπτισμού», δηλαδή η γυαλάδα θα είναι τόσο έντονη που το μωσαϊκό πάτωμα θα μοιάζει με καθρέπτη.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES  αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό παντός τύπου πατώματος, διαθέτουμε την δυνατότητα κρυσταλλοποίησης μαρμάρων και άλλων σκληρών επιφανειών. Χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους καθαρισμού, με προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας φιλικά προς το περιβάλλον, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη, των πελατών μας.