Συμβουλές από τους επαγγελματίες καθαριότητας

Στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο των επιχειρήσεων, ένα καθαρό και τακτοποιημένο γραφείο είναι συχνά ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσετε επείγουσες εργασίες και ασφυκτικά deadlines. Είναι διαπιστωμένο ότι η διατήρηση του χώρου εργασίας σας καθαρού δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής – έχει άμεσο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και την ευημερία σας. Η τέχνη της διατήρησης του γραφείου σας καθαρού μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σας και τη συνολική ικανοποίηση από την εργασία σας. Μάθετε πως και γιατί!

Ακαταστασία και παραγωγικότητα

Η ακαταστασία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για την παραγωγικότητα. Εάν ο χώρος εργασίας σας είναι ακατάστατος, δεν θα μπορείτε να βρείτε γρήγορα αυτό που χρειάζεστε, με αποτέλεσμα να χάνετε χρόνο και να αυξάνεται το άγχος σας. Για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, σκεφτείτε να κάνετε τα εξής:

  • Καθαρίστε τακτικά το γραφείο και το χώρο εργασίας σας.

  • Χρησιμοποιήστε λύσεις αποθήκευσης, όπως ράφια, συρτάρια και ντουλάπια, για να διατηρείτε τα αντικείμενά σας οργανωμένα.

  • Κρατήστε μόνο τα απαραίτητα στο γραφείο σας και υιοθετήστε τη φιλοσοφία “more is less”.

Κάντε την καθαριότητα καθημερινή συνήθεια

Λίγα λεπτά αρκούν! Κάντε την καθαριότητα μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, έστω για μερικά λεπτά καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε ένα οργανωμένο γραφείο και ένα καθαρό περιβάλλον που σίγουρα θα αποτελέσουν πυλώνες για μια παραγωγική εργασία. Δεν είναι δύσκολη, ούτε απαιτητική συνήθεια:

  • Ξεκινήστε και τελειώστε την ημέρα σας με έναν απλό καθαρισμό του γραφείου.

  • Σκουπίστε τακτικά τα πληκτρολόγια, τα ποντίκια και τις οθόνες για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τα μικρόβια.

  • Πετάξτε αμέσως τα περιττά έγγραφα και αντικείμενα.

Αξιοποιήστε τη  δύναμη του καθαρού αέρα

Ένα καλά αεριζόμενο γραφείο μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά στην παραγωγικότητά σας. Όταν ο αέρας δεν ανανεώνεται  μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και φυσικά σε κακή συγκέντρωση. Οι τρόποι να φρεσκάρετε τον αέρα στο γραφείο σας είναι απλοί:

  • Διατηρήστε κάποια παράθυρα του χώρου μονίμως ανοιχτά ώστε να κυκλοφορεί διαρκώς φρέσκος αέρας.

  • Επενδύστε σε έναν καθαριστή αέρα για να διατηρήσετε την ποιότητα του αέρα.

  • Αυξήστε τα επίπεδα οξυγόνου επιλέγοντας φυτά εσωτερικού χώρου. Φέρνοντας τη φύση στο γραφείο σας το όφελος είναι διπλό. Διακοσμείτε υπέροχα το χώρο σας και ταυτόχρονα βοηθάτε στην καθαριότητα του αέρα.

Πραγματοποιήστε τακτικό βαθύ καθαρισμό

Ο τακτικός βαθύς καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός. Μια επαγγελματική υπηρεσία καθαρισμού μπορεί να προσφέρει έναν ενδελεχή και αποτελεσματικά βαθύ καθαρισμό του χώρου του γραφείου σας εστιάζοντας τόσο σε χαλιά και δάπεδα όσο και σε έπιπλα, ταπετσαρίες και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο καθαρός εργασιακός  χώρος μειώνει το άγχος

Ένας καθαρός και οργανωμένος χώρος εργασίας μειώνει σημαντικά το άγχος. Όταν δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την ακαταστασία ή να ψάχνετε για αντικείμενα που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά, μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας και να αισθάνεστε ήρεμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συμπερασματικά, η διατήρηση ενός γραφείου καθαρού δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική και την υγιεινή, αλλά και με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που αυξάνει την παραγωγικότητα και την ευημερία. Υιοθετώντας μια καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού, προγραμματίζοντας ένα βαθύ καθαρισμό και ενθαρρύνοντας τους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο, μπορείτε να μετατρέψετε το γραφείο σας σε έναν χώρο που θα  βελτιώσει την επαγγελματική σας ζωή. Ένα καθαρό γραφείο είναι ένα παραγωγικό γραφείο.