Το καλοκαίρι αποτελεί την εποχή που χαρακτηρίζεται από τις συγκεντρώσεις με φίλους σε βεράντες, αυλές και κήπους. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία κάθε εξωτερικός χώρος μετατρέπεται σε μια μικρή όαση δροσιάς και χαλάρωσης.

Οι εξωτερικοί χώροι χρειάζονται περισσότερη δουλειά όσον αφορά στην καθαριότητα και αυτό γιατί είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε σκόνη, νερά, φύλλα κ.α. Ακόμα και τα έπιπλα κήπου χρειάζονται περισσότερο καθάρισμα!

Επίσης είναι ακόμα γεγονός ότι ο υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στο κήπο μας, Για αυτό καλό θα ήταν να προνοήσετε και να λειτουργήσετε με σύστημα ώστε να διατηρηθεί ο κήπος σας καθαρός και όμορφος.

Εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες υπάρχει ακόμα η υγρασία αλλά και ξηρασία, οπότε αυτό που θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι τους μύκητες και τα έντομα. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες τα φυτά μας χρειάζονται περισσότερο πότισμα.

Πότισμα

Ποτίζουμε σχεδόν κάθε μέρα νωρίς το πρωί ή το βράδυ. Αν έχουμε αυτόματο πότισμα ελέγχουμε τους υπάρχοντες προγραμματιστές ποτίσματος και αλλάζουμε τις μπαταρίες πριν φύγουμε για διακοπές.

Κλάδεμα – Καθάρισμα

Στο πλαίσιο της γενικής καθαριότητας του κήπου εντάσσεται και το κλάδεμα αλλά και η αφαίρεση των ξερών φύλλων και κλαδιών. Μια άλλη πολύ σημαντική διαδικασία για τον καθαρισμό του κήπου αλλά ταυτόχρονα και για την ανάπτυξη των φυτών μας, είναι και το βοτάνισμα ή αλλιώς ξεχορτάριασμα.

Πολύ συχνά παρατηρείται το φαινόμενο γύρω από τα φυτά να παρουσιάζονται διάφορα μικρά αγριόχορτα, τα οποία αν παραμείνουν και δεν απομακρυνθούν πολλαπλασιάζονται, σε όλη την επιφάνεια του εδάφους.

Προσοχή! 

Κόβουμε τα ξερά χόρτα του κήπου αλλά δεν βάζουμε ποτέ φωτιά για να τα κάψουμε γιατί υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Επικοινωνήστε μαζί μας και το εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα σας προτείνει τις κατάλληλες υπηρεσίες αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό, του κήπου σας, των εξωτερικών χώρων, την αποψίλωση από την ανεπιθύμητη βλάστηση, το κλάδεμα και την κοπή κλαδιών, καθώς επίσης και τον καθαρισμό από τα ξερά χόρτα!