Καθαρισμός κλιματιστικού με ξίδι

ο κλιματιστικό είναι ένα απαραίτητο κομμάτι του σπιτιού για πολλά νοικοκυριά στη χώρα μας. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν κυρίως το καλοκαίρι, ώστε να τους γλιτώσει από τη ζέστη. Ωστόσο, όλο και αυξάνονται οι κάτοχοι κλιματιστικών που το προτιμούν και για τη θέρμανση του σπιτιού το χειμώνα. Είτε διανύουμε την περίοδο του χειμώνα είτε του καλοκαιριού καλό θα ήταν μετά από κάθε περίοδο έντονης χρήσης να φροντίζουμε για την συντήρηση του air condition. Για να καθαρίσετε την αγαπημένη σας συσκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά και φυσικά υλικά. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξίδι αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για να διώξετε τη σκόνη και τα ακάρεα.

Το ξίδι χρησιμοποιείται για την απολύμανση αρκετών αντικειμένων και επιφανειών, ταυτόχρονα όμως δίνει και μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο χώρο σας. Πιο συγκεκριμένα σχετικά με τον καθαρισμό του κλιματιστικού βοηθά ακόμα στο να εισπνέεται καθαρό αέρα χωρίς να υπάρχει ο φόβος για την δημιουργία αναπνευστικών προβλημάτων και αλλεργιών.

Καθαρισμός κλιματιστικού με ξίδι σε 3 στάδια!

1. Ο καθαρισμός των φίλτρων

Θα ξεκινήσετε το καθάρισμα από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, για να πλύνετε τα φίλτρα. Στις δύο άκρες της μονάδας υπάρχουν δύο εγκοπές, που βοηθούν ώστε να ανοίξετε την «μάσκα» του κλιματιστικού και να αφαιρέσετε τα φίλτρα. Προσέξτε πως θα τα αφαιρέσετε διότι το πιο πιθανό είναι να έχουν αρκετή σκόνη. Στη συνέχεια, τινάξτε τα σε ένα εξωτερικό μέρος και πλύντε τα. Βουτήξτε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι. Αφήστε τα για περίπου μία ώρα. Ο καθαρισμός κλιματιστικού με ξίδι θα απομακρύνει κάθε βλαβερή ουσία για τον οργανισμό. Μόλις βγάλετε τα φίλτρα από την λεκάνη, ξεπλύνετέ τα με τρεχούμενο νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Τοποθετήστε τα πίσω με προσοχή.

2. Ο καθαρισμός των περσίδων

Όπως ίσως γνωρίζετε, η σκόνη και τα ακάρεα εγκλωβίζονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού και είναι υπεύθυνα για τη μη υγιεινή ροή του αέρα. Για να απομακρύνεται όλους αυτούς τους εχθρούς περάστε αρχικά κάθε εξωτερική επιφάνεια με ένα μαλακό βρεγμένο πανί για να απομακρύνετε τη σκόνη. Στην συνέχεια περάστε τις περσίδες με ένα πανί, στο οποίο έχετε ρίξει πρώτα λίγο ξίδι. Παράλληλα μπορείτε να ψεκάσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού με νερό και ξίδι και στη συνέχεια να θέσετε το το air condition σε λειτουργία ψύξης για να καθαριστεί και εσωτερικά.

3. Ο καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας

Όσον αφορά την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σας, η διαδικασία καθαρισμού της είναι πολύ απλή. Είτε είναι τοποθετημένη ψηλά είτε χαμηλά, μπορείτε απλώς να ρίξετε λίγο νερό με το λάστιχο. Στην συνέχεια καθαρίστε με ένα στεγνό πανί.

Στη UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς στον τομέα της παροχής υπηρεσιών καθαρισμού και συντήρησης κτιρίων και για το λόγο αυτό προσφέρουμε λύσεις με στόχο το άψογο αποτέλεσμα αλλά ταυτόχρονα με γνώμονα τη συνολική μείωση του κόστους διαχείρισης για τον πελάτη μας. Η υψηλή τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία μας, μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε σύγχρονα πρότυπα καθαρισμού με τη χρήση οικολογικών προϊόντων και υλικών καθαρισμού.