Λάθη στην απολύμανση του μπάνιου

Το μπάνιο είναι ένας χώρος, που τις περισσότερες φορές που καθαρίζουμε το σπίτι μας το αφήνουμε στο τέλος και αυτό γιατί θεωρείται από τους πιο δύσκολους χώρους, στην διαδικασία καθαρισμού. Ο νιπτήρας, η τουαλέτα, η μπανιέρα, τα πλακάκια  είναι μερικά μόνο από τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στο πώς θα καθαριστούν, τόσο σε επίπεδο απολύμανσής τους όσο και σε επίπεδο φθοράς των υλικών κατασκευής τους.

Είναι μάλιστα πολύ πιθανό, να κάνετε λάθη στο τρόπο που καθαρίζετε τα μέρη του μπάνιου σας, γιατί μπορεί να μην τα απολυμαίνετε όπως πρέπει. Όταν χρησιμοποιείτε απολυμαντικά σπρέι κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αυτό δεν απολυμαίνεται με τον σωστό τρόπο γιατί τις περισσότερες φορές βιάζεστε και δεν αφήνετε να περάσει ο απαιτούμενος χρόνος.

Ας μάθουμε τα πιο συχνά λάθη που γίνονται κατά την απολύμανση του μπάνιου:

1. Ελλιπής ή ανύπαρκτος εξαερισμός

Μερικοί συνηθίζουν να απολυμαίνουν το μπάνιο με τα παράθυρα και την πόρτα κλειστά. Τα ανοιχτά παράθυρα ή ένας αφυγραντήρας θα αναχαιτίσουν τη δημιουργία μούχλας λόγω της υγρασίας.

2. Ξεχνάτε τις κουρτίνες του ντους

Λόγω της επαφής τους με το νερό, οι κουρτίνες ντους μπορούν να συσσωρεύσουν μούχλα. Πρέπει να καθαρίζονται με ένα υγρό πανί βουτηγμένο σε αλατόνερο. Επίσης, εξίσου αποτελεσματική είναι και η αραιωμένη χλωρίνη.

3. Δεν αλλάζετε τις πετσέτες.

Λόγω της υγρασίας, οι πετσέτες συσσωρεύουν βακτήρια. Ιδανικά πρέπει να αλλάζετε τις πετσέτες σας μία φορά την εβδομάδα. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και με τα πατάκια σε ντουζιέρα και νιπτήρα.

4. Δεν καθαρίζετε τα αξεσουάρ μπάνιου

Το κύπελλο που βάζετε την οδοντόβουρτσά σας συσσωρεύει πολλή μούχλα. Ο συγκεκριμένος μύκητας μπορεί να προσκολληθεί και στις τρίχες της οδοντόβουρτσας. Πρέπει να καθαρίζετε όλα τα αξεσουάρ του μπάνιου με νερό και σαπούνι.

5. Ξεχνάτε τον καθρέφτη

Το ξύδι και το νερό είναι αποτελεσματικά για τον καθαρισμό του καθρέφτη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κοινό καθαριστικό για τζάμια.

Οι κύριοι μολυσματικοί παράγοντες στο μπάνιο είναι τα βακτήρια και η μούχλα και η υγρασία είναι η πρώτη αιτία που τα προκαλεί. Έτσι, το μπάνιο πρέπει πάντα να αερίζεται καλά και να παραμένει στεγνό. Το μπάνιο πρέπει να απολυμαίνεται σε βάθος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ σε καθημερινή βάση πρέπει να εφαρμόζετε έναν ήπιο αλλά σωστό καθαρισμό.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό των χώρων των μπάνιων σας και προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και τεχνικής εμπειρίας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και για να μειώσετε τον κίνδυνο γενικότερων μολύνσεων.