Μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης επιφανειών

Η εμφάνιση επιδημιών και πανδημιών, όπως συνέβη και με την περίπτωση του covid 19, δημιούργησαν την ανάγκη να επανεξετάσουμε τις πρακτικές υγιεινής και τα μέτρα καθαριότητας και απολύμανσης σε καθημερινή βάση τόσο στο σπίτι όσο και στους χώρους εργασίας, αλλά και στους χώρους εστίασης. Οι ιοί επιζούν σε σκληρές επιφάνειες για αρκετές ώρες. Όποτε είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες αυτές, όσο καλύτερα γίνεται.

Οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή πιο συχνά με τα χέρια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία στο σπίτι για τη μετάδοση μικροοργανισμών. Η απολύμανση των επιφανειών λοιπόν είναι επιτακτική, καθώς με τον τρόπο αυτό σπάει η αλυσίδα της μετάδοσης των παθογόνων παραγόντων. Οι παθογόνοι παράγοντες μπορούν να μεταδοθούν από το στόμα και τη μύτη του ατόμου που νοσεί στο χέρι του, από το χέρι του σε κάποια επιφάνεια και με την αντίστροφη πορεία σε ένα υγιές άτομο. Όταν απολυμαίνεται μια επιφάνεια, εξασφαλίζεται η εξουδετέρωση των ιών και των παθογόνων οργανισμών και έτσι μειώνεται η πιθανότητα μετάδοσής τους σε κάποιον άνθρωπο.

Καθαρισμός σπιτιού: Η απολύμανση στο σπίτι, ειδικά σε συγκεκριμένες επιφάνειες, είναι απαραίτητη. Επιφάνειες και αντικείμενα που συστήνεται να απολυμαίνονται συχνά είναι οι επιφάνειες στην κουζίνα, το μπάνιο, χερούλια στις πόρτες, τηλέφωνο, βρύσες, διακόπτες ρεύματος, κ.λπ.. Τα σκεύη της κουζίνας και ειδικά τα μαχαιροπήρουνα, ποτήρια και πιάτα, που έχουν χρησιμοποιηθεί από τα περισσότερα άτομα του σπιτιού. Φυσικά, για τον καθαρισμό των διαφόρων επιφανειών του σπιτιού είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε γάντια και να πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

Καθαρισμός χώρων εργασίας: Οι χώροι εργασίας μας τις περισσότερες φορές δεν αερίζονται σωστά και λόγω της συνύπαρξης πολλών ατόμων σε αυτούς η ανάγκη για απολύμανση και καθαριότητα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Είναι πολύ σημαντικό οι επιφάνειες των προσωπικών γραφείων κάθε εργαζόμενου αλλά και τα αντικείμενα με το οποία έρχεται σε άμεση επαφή όπως το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το τηλέφωνο κ.τ.λ να απολυμαίνονται για να μειωθεί έτσι η πιθανότητα μετάδοσης ιών και μικροβίων.

Στη UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES, δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και κάθε μας λύση είναι σύγχρονη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και αποτελεσματική. Οι εφαρμογές της εταιρίας μας έχουν πάντα την καλύτερη σχέση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.