Μυστικά γύρω από τον καθαρισμό τζαμιών

Ο  καθαρισμός των τζαμιών δεν είναι απαραίτητα μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, μπορεί να γίνει μια εύκολη υπόθεση, εάν γνωρίζει κανείς τα μικρά αλλά σημαντικά μυστικά, που κρύβονται πίσω από τον καθαρισμό των τζαμιών.

Παλαιότερα δεν ήταν περίεργο να χρησιμοποιεί κάποιος μία εφημερίδα για να καθαρίσει καλά τα τζάμια του σπιτιού του. Σήμερα όμως οι εποχές έχουν αλλάξει και η εφημερίδα δεν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και δεν δίνει στα τζάμια την γυαλάδα που χρειάζονται. Αυτό οφείλεται στο ότι πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο τυπώνονται οι εφημερίδες. Το μελάνι από πετρέλαιο, ήταν το μυστικό με το οποίο τα τζάμια γινόταν καθαρά και αστραφτερά. Όμως οι εκδοτικές εταιρείες σήμερα κατά την έκδοση των εφημερίδων τους και των άλλων εντύπων τους, δεν χρησιμοποιούν μελάνι με βάση το πετρέλαια αλλά με βάση τη σόγια. Έτσι το κόλπο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει πια. Πέρα από αυτό το χαρτί πλέον διαλύεται πιο εύκολα με αποτέλεσμα να κόλλα πάνω στα τζάμια και να δημιουργεί ένα μικρό χάος. Έτσι λοιπόν πλέον καλό είναι  να χρησιμοποιείτε διαφορετικά εργαλεία για να πετύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα για τα τζάμια σας.

Ας δούμε κάποια βασικά εργαλεία που αποτελούν ταυτόχρονα και μυστικά, για τον καθαρισμό τζαμιών, τα οποία χρησιμοποιούν και οι επαγγελματίες για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, εύκολα και γρήγορα.

1. Υαλοκαθαριστήρας υψηλής ποιότητας

Το πρώτο βέλος στην φαρέτρα των εργαλείων σου για τον καθαρισμό των τζαμιών μπορεί να αποτελέσει ένας καλός υαλοκαθαριστήρας. Είναι εύκολος στην χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους των τζαμιών, όσο μεγάλα και να είναι. Σχεδιάστηκε με σκοπό να αφήνει τα τζάμια πεντακάθαρα, χωρίς σημάδια. Μια καλή ιδέα είναι να έχετε στην διάθεσή σας καθαριστήρες τζαμιών σε διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της κάθε επιφάνειας.

2. Σφουγγαράκια για τζάμια

Τα ειδικά σφουγγαράκια για τα τζάμια καθαρίζουν τις δύσκολες βρωμιές και τους λεκέδες, χωρίς να χαράσσουν το τζάμι. Είναι επίσης ένα καλό εργαλείο για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως την απομάκρυνση κουτσουλιών, μπογιάς κλπ.

3. Σκούπα με μαλακή τρίχα

Η σκούπα με μαλακή τρίχα θα βοηθήσει, για να αντιμετωπίσετε τις λερωμένες επιφάνειες που είναι δύσκολο να φτάσετε. Καλό θα ήταν λοιπόν το κοντάρι της να είναι εύχρηστο ώστε να καθαρίζετε με λιγότερο κόπο.

4. Βρεκτήρας με γουνάκι

Πρόκειται για ένα εργαλείο που βοηθά, ώστε να καθαρίζετε πολλά παράθυρα με αρκετά, αποτελεσματικό τρόπο. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό τον σκοπό και συνήθως κάθε γουνάκι βρεκτήρα υπάρχει σε ποικίλες υφές, ανάλογα με τη χρήση.

5. Πανί με μικροΐνες

Το πανί με μικροΐνες είναι ιδανικό για τον σωστό καθαρισμό τζαμιών, γιατί αφαιρεί άμεσα την υγρασία από τα τζάμια και τα διατηρεί καθαρά και αστραφτερά.

6. Κουβάς καθαρισμού και εμποτισμού

Ο κουβάς καλό θα ήταν, να είναι αρκετά μεγάλος για να χωράει τον καθαριστήρα τζαμιών ή τον βρεκτήρα με το γουνάκι. Ιδανικός θα ήταν ένας κουβάς σε σχήμα παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό που θα κάνει πιο εύκολη την όλη διαδικασία του καθαρισμού.

7. Σκάλα

Είναι γεγονός ότι κατά την διαδικασία του καθαρισμού των τζαμιών θα βρεθούν πολλά σημεία τα οποία είναι πολύ δύσκολο να τα φτάσει κανείς. Η σκάλα λοιπόν θα βοηθήσει να φτάσετε και στα πιο περίεργα σημεία αρκεί να είναι σταθερή. Μην ξεχνάτε ότι η σκάλα σας, πρέπει να έχει μια μικρή πλατφόρμα στην κορυφή για να μπορέσετε να ακουμπήσετε τον κουβά ή τα άλλα εργαλεία σας.

8. Απορρυπαντικό για τα πιάτα

Πολλοί από τους επαγγελματίες καθαριστές δεν χρησιμοποιούν κάποιο υγρό για τα τζάμια  αλλά συνήθως απορρυπαντικό για τα πιάτα. Αυτό γίνεται γιατί τα υγρά για τα πιάτα είναι από τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά που υπάρχουν σε ένα σπίτι. Είναι σχεδιασμένα για να αφαιρούν δύσκολους, λιπαρούς λεκέδες και γι’ αυτό αφήνουν τα τζάμια καθαρά και αστραφτερά.

9. Ξύδι

Ένα από τα μυστικά που πολλοί γνωρίζουν γύρω από τον καθαρισμό των τζαμιών είναι το ξύδι. Αν προτιμάτε μάλιστα, να φτιάξετε το δικό σας φυσικό οικολογικό και οικονομικό καθαριστικό στο σπίτι σας, τότε το ξύδι είναι το μαγικό εργαλείο. Η χρήση του είναι θαυματουργή τόσο στον καθαρισμό της μπανιέρας, του καναπέ και των χαλιών όσο και στον καθαρισμό των τζαμιών. Δημιούργησε ένα μείγμα με δύο λίτρα ζεστό νερό, ½ κούπα λευκό ξύδι και ένα κουταλάκι αμμωνία ή υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES ,αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό υαλοπινάκων και γυάλινων επιφανειών, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Χρησιμοποιούμε ανυψωτικά μηχανήματα (κινητές σκαλωσιές, κρεμαστές πλατφόρμες, γερανούς εδάφους) για τον καλύτερο καθαρισμό ακόμα και των πιο δύσκολων περιοχών. Η συνέπεια στα προσυμφωνημένα χρονικά διαστήματα καθαρισμού και στις αρχικές μας συμφωνίες αποτελεί πάγια πολιτική της εταιρείας μας.