Ήρθε ο Νοέμβριος. Μήνας προετοιμασίας για να υποδεχτούμε την πιο λαμπερή και εορταστική περίοδο που ακολουθεί. Ήρθε λοιπόν  η ώρα να φροντίσετε  το γραφείο σας να είναι  σε άριστη κατάσταση για τα Χριστούγεννα. Μοιραζόμαστε μαζί σας συμβουλές καθαρισμού αυτού του μήνα για να σας βοηθήσουμε να έχετε ένα ελκυστικό, παραγωγικό και αστραφτερό γραφείο.

Παράθυρα που λάμπουν

Ο Νοέμβριος είναι η ιδανική εποχή για να καθαρίσετε τα παράθυρα του γραφείου σας. Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό και η βρωμιά και οι ραβδώσεις μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα. Μια φωτεινή εμφάνιση θα φτιάξει τη διάθεσή σας και θα βελτιώσει τη συνολική ατμόσφαιρα του χώρου εργασίας σας.

Απολυμάνετε τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά

Όσο ο καιρός κρυώνει τόσο συνδέεται  με αύξηση των ασθενειών. Θέστε ως  προτεραιότητα την τακτική απολύμανση των επιφανειών που αγγίζονται συχνά, όπως τα χερούλια, οι διακόπτες, τα κουμπιά των ανελκυστήρων και ο γενικός εξοπλισμός του γραφείου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά και να διατηρήσετε ένα υγιές περιβάλλον για την ομάδα σας.

Φθινοπωρινή φροντίδα μοκετών

Σκουπίστε και καθαρίστε  τις μοκέτες του γραφείου σας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βρωμιάς. Τα καθαρά δάπεδα δεν είναι μόνο όμορφα, αλλά συμβάλλουν και στην υγεία του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Ξεσκόνισμα και σκούπισμα

Η σκόνη τείνει να συσσωρεύεται στις επιφάνειες και μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα και να προκαλέσει αλλεργίες. Ξεσκονίστε όλες τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζιών, των ραφιών και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με ένα πανί από μικροΐνες. Στη συνέχεια, σκουπίστε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί και καθαρίστε καλά.

Αναζωογονήστε τις τουαλέτες

Οι καθαρές και καλά συντηρημένες τουαλέτες αποτελούν βασικό μέρος κάθε γραφείου. Καθαρίζετε και απολυμαίνετε τακτικά τις τουαλέτες, τους νιπτήρες και όλες τις περιοχές με υψηλή επαφή. Οι φρέσκες και υγιεινές τουαλέτες είναι απαραίτητες για την υγεία των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Προσοχή στην κουζίνα και την αίθουσα διαλείμματος

Οι κουζίνες και οι αίθουσες διαλείμματος των γραφείων μπορεί να είναι κέντρα δραστηριότητας. Βεβαιωθείτε ότι οι χώροι αυτοί διατηρούνται καθαροί και τακτοποιημένοι. Καθαρίζετε τακτικά τις συσκευές, σκουπίζετε τους πάγκους και απολυμαίνετε τις κοινόχρηστες συσκευές, όπως τα φούρνους μικροκυμάτων και τα ψυγεία.

Εποχιακές διακοσμήσεις

Πριν ξεκινήσετε την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του γραφείου σας, βεβαιωθείτε ότι τα στολίδια είναι καθαρά και απαλλαγμένα από σκόνη και αλλεργιογόνα. Ένα καλά συντηρημένο και γιορτινό γραφείο μπορεί να σας ανεβάσει τη διάθεση και να σας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Καθαρίστε τους κάδους απορριμμάτων

Οι κάδοι απορριμμάτων πρέπει να αδειάζονται και να απολυμαίνονται τακτικά για να αποφεύγονται δυσάρεστες οσμές και προβλήματα παρασίτων. Ένα καθαρό και άοσμο γραφείο είναι ευχάριστο και άνετο για όλους.

Ο Νοέμβριος είναι ένας μεταβατικός μήνας για την προετοιμασία της περιόδου των διακοπών και του κρύου καιρού. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές καθαρισμού, μπορείτε να διατηρήσετε το γραφείο σας αστραφτερά καθαρό και να το κάνετε άνετο για τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες σας. Οι συνεπείς συνήθειες καθαρισμού είναι το κλειδί για έναν παραγωγικό και ευχάριστο χώρο εργασίας.