Τα πανιά μικροϊνών δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Οι ειδικοί στον τομέα του καθαρισμού τα θεωρούν ιδανικά για παράθυρα, τζάμια, έπιπλα, είδη υγιεινής, ακόμη και πατώματα. Ας δούμε παρακάτω γιατί τα πανιά μικροϊνών είναι ιδανικά για επαγγελματικό καθάρισμα. 

Γιατί να χρησιμοποιείτε πανιά καθαρισμού με μικροΐνες;

  • Επειδή εξοικονομούν χρήματα και είναι καλύτερα από άλλα πανιά/υφάσματα καθαρισμού.
  • Επειδή είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μπορούν να καθαριστούν μόνο με νερό, χωρίς χημικά.
  • Επειδή αποδεδειγμένα απομακρύνουν το 99% των βακτηρίων από τις επιφάνειες.

Πώς λειτουργούν οι μικροΐνες;

Οι ίνες επιτρέπουν στο ύφασμα να συλλέγει και να παγιδεύει εύκολα τη σκόνη, τα λίπη, τη βρωμιά, τα υγρά και τα βακτήρια που υπάρχουν στον χώρο. Τα θετικά και αρνητικά ηλεκτρικά φορτία του προσελκύουν όλα τα αντικείμενα στην επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις μικροΐνες;

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πανί καθαρισμού σας, χρησιμοποιήστε μόνο ένα τμήμα του πανιού κάθε φορά. Διπλώστε το στη μέση και, στη συνέχεια, διπλώστε το ξανά στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καθαρίσετε περισσότερες πλευρές.

Το στεγνό πανάκι μικροϊνών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη της σκόνης ενώ το υγρό για να καθαρίσετε σχολαστικά επιφάνειες. Εάν αρχίσει να αφήνει ίχνη βρωμιάς ή χνούδι χρησιμοποιήστε ένα τμήμα του πανιού. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το πανί.

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε το πανί μικροϊνών;

Αμέσως μετά τη χρήση: Ξεπλύνετε το πανί μικροϊνών με χλιαρό ή ζεστό νερό (η κατάλληλη θερμοκρασία νερού αναγράφεται στην ετικέτα φροντίδας) για 10-15 δευτερόλεπτα για να ξεπλύνετε τυχόν ρύπους. Εάν το πανί είναι ιδιαίτερα βρώμικο, ξεπλύνετε μέχρι το νερό να γίνει καθαρό. Μετά το ξέπλυμα, το πανί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Μία φορά την εβδομάδα: Το πανί μικροϊνών που χρησιμοποιείται καθημερινά πρέπει να πλένεται στο πλυντήριο μία φορά την εβδομάδα. Ξεπλύνετε πρώτα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά από τις ίνες και στη συνέχεια πλύνετε σε κανονικό πλυντήριο. Μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη (που καταστρέφει τις ίνες) ή μαλακτικά υφασμάτων (που φράζουν τις ίνες).