Οι άνθρωποι που εργάζονται για εσάς είναι η «ραχοκοκαλιά» της επιχείρησής σας, αλλά η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση για εσάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεστε ένα σχέδιο για τη στελέχωση του προσωπικού σας ώστε να διασφαλίσετε ότι η εταιρεία σας θα είναι σε θέση να λειτουργεί αποτελεσματικά και παραγωγικά τώρα αλλά και στο μέλλον. Ποια είναι, όμως, τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και πως αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη επιλογή;

Το παρακάτω άρθρο εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία ενός σχεδίου στελέχωσης προσωπικού της εταιρείας σας.

  • Περιγράψτε τους στόχους της εταιρείας σας

Για να καταρτίσετε ένα σχέδιο στελέχωσης που θα βοηθήσει την εταιρεία σας να επιτύχει τους στόχους της, πρέπει να γνωρίζετε πού κατευθύνεται η εταιρεία. Εξετάστε τους στόχους της επιχείρησής σας προτού εκπονήσετε ένα σχέδιο στελέχωσης. Οι επιχειρηματικοί στόχοι καθορίζουν τον αριθμό και τα είδη των εργαζομένων που θα χρειαστεί η επιχείρηση.

  • Αναλύστε τα στοιχεία του τρέχοντος προσωπικού

Δε μπορείτε να γνωρίζετε πώς να αλλάξετε τη λίστα προσωπικού σας αν δεν έχετε εικόνα για το τρέχον προσωπικό. Δημιουργήστε έναν ακριβή απολογισμό όλων των υπαλλήλων που έχετε στη διάθεσή σας και των δεξιοτήτων τους. Η επισκόπηση των στοιχείων απόδοσης του προσωπικού θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε στο μέλλον για την καλύτερη επιλογή.

  • Καθορίστε το ιδανικό προσωπικό για εσάς

Τώρα που έχετε τον απολογισμό του προσωπικού σας, θα αποφασίσετε ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν για να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Τόσο οι εσωτερικές όσο και οι εξωτερικές λεπτομέρειες μπορούν να επηρεάσουν τις ανάγκες σας σε προσωπικό.

  • Διεξάγετε έλεγχο για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας

Αφού πραγματοποιήσετε μια εκτενή ανάλυση της παρούσας κατάστασης του προσωπικού σας και έχετε κάνει προβλέψεις για τις μελλοντικές ανάγκες σας σε προσωπικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναφορές σας για να εντοπίσετε τα κενά στο εργατικό δυναμικό σας.

Η United Cleaning and Housekeeping Services παρέχει την βέλτιστη παροχή προσωπικού σε εσάς και την επιχείρησή σας σε όλους τους τομείς που αφορούν στην καθαριότητα, housekeeping και εξυπηρέτηση όπως είναι οι καμαριέρες, οι σερβιτόροι και οι barmen.