Οι σίτες είναι πολύ βρώμικες και σκονισμένες λόγω του τόπου εγκατάστασής τους. Είναι εκτεθειμένες στα φύλλα των δέντρων καθώς και στη σκόνη και τη βρωμιά του αέρα. Ως εκ τούτου, πρέπει να καθαρίζονται συχνά για να αποφεύγεται η πρόκληση φθοράς και ζημιών. Αν θέλετε η σίτα σας να διατηρηθεί πολλά χρόνια, συνιστάται να την καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι πιο πρακτικοί τρόποι για να τη διατηρήσετε καθαρή.

Ξεσκονόπανο & Σκούπα

Αυτή είναι η απλούστερη εκδοχή καθαρισμού μιας σίτας. Είναι μια απλή λύση, αλλά αποτελεσματική εάν εφαρμόζεται συχνά. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή ένα ξεσκονόπανο για να αφαιρέσετε όλη τη σκόνη. Για δυσπρόσιτες περιοχές, τυλίξτε το μαλακό πανί γύρω από μια σκούπα ή χρησιμοποιήστε ένα ειδικό κοντάρι για πανί. Στη συνέχεια θα χρειαστεί πιθανότατα μια ηλεκτρική σκούπα. Συνδέστε το εξάρτημα μαλακής βούρτσας και καθαρίστε απαλά τη σίτα σας. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για να αποφύγετε το σκίσιμο της σίτας και να διασφαλίσετε ότι η σκόνη απορροφάται σωστά.

Ψεκασμός & Βαθύς καθαρισμός

Η προσοχή στη λεπτομέρεια θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού της σίτας σας. Για βαθύτερο καθαρισμό, φτιάξτε το δικό σας μείγμα καθαρισμού από νερό και απορρυπαντικό. Θα χρειαστείτε έναν κουβά, 4 λίτρα νερό και 1 κουταλιά της σούπας υγρό πιάτων. Ψεκάστε ολόκληρη την επιφάνεια της σίτας. Για να αποφύγετε να λερωθεί ή να βραχεί οτιδήποτε γύρω της, τοποθετήστε πρώτα κάτι πάνω, γύρω από το σημείο που είναι εγκατεστημένη. Ένα παλιό σεντόνι ή μια ανεπιθύμητη παλιά εφημερίδα είναι μια καλή επιλογή. Συνεχίστε, αυτή τη φορά σκουπίζοντας προσεκτικά τη σίτα με ένα στεγνό πανί. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνετε το μείγμα μαζί με κάθε ανεπιθύμητη βρωμιά. Ξεκινήστε από την εξωτερική πλευρά και προχωρήστε προς τα μέσα για μέγιστο αποτέλεσμα.

Ο καθαρισμός μιας σίτας μπορεί να μοιάζει βαρετή δουλειά, είναι όμως απαραίτητο για να της χαρίσεις την όψη και την καθαριότητα που αξίζει! Εμπιστεύσου τον καθαρισμό του χώρου σου, στους έμπειρους καθαριστές της United Cleaning & Housekeeping Services.