Φήμες λένε ότι μόλις στρώσετε καινούργιο χαλί στην επιχείρησή σας, μια ατυχία της στιγμής μπορεί να το καταστρέψει, αφήνοντας λεκέδες που δύσκολα φεύγουν από εκεί. Ωστόσο, μια επαγγελματική εταιρεία καθαρισμού μπορεί, με ειδικά μηχανήματα και κατάλληλα υλικά, να εξολοθρεύσει οποιαδήποτε κηλίδα ή λεκέ από τη μοκέτα που βρίσκεται στην επιχείρησή σας.

5 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες από μοκέτα

  1. Λευκή πετσέτα

Χρησιμοποιήστε μια λευκή πετσέτα ή μαξιλαροθήκη χωρίς σχέδια για να τρίψετε καλά το σημείο που έχει τον λεκέ, χωρίς να χειροτερεύσετε το σημείο με χρώματα ή βαφές.

  1. Κατάλληλα καθαριστικά

Επιλέξτε τα σωστά καθαριστικά για τον καθαρισμό της μοκέτας σας που μπορούν να κάνουν την αφαίρεση κηλίδων ευκολότερη. Υπάρχει τεράστια ποικιλία προϊόντων στην αγορά, ωστόσο, δε χρησιμοποιούνται όλα σε κάθε τύπο χαλιού. Επομένως, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις ετικέτες πριν αγοράσετε το προϊόν, ώστε να διασφαλίσετε τη σωστή επιλογή.

  1. Εφάρμοσε το καθαριστικό μόνο στο λεκέ

Καλό είναι να εφαρμόσετε το σωστό καθαριστικό για τη μοκέτα σας ακριβώς πάνω από τον λεκέ ώστε να μη λερώσετε ή ξεφτίσετε κάποιο άλλο σημείο, λόγω υπερβολικής χρήσης.

  1. Χρησιμοποιήστε τη λευκή πετσέτα

Επαλείψτε τη περιοχή γύρω από τον λεκέ με το καθαριστικό, όπως προαναφέραμε, χρησιμοποιώντας μια ελάχιστη ποσότητα σε λευκή πετσέτα. Εφαρμόστε απαλά πάνω στον λεκέ καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μείνει σαπουνάδα στο χαλί και να μαζευτεί βρομιά που ενδεχομένως δημιουργήσει μια νέα κηλίδα.

  1. Ξεπλύνετε το σημείο

Ξεπλύνετε καλά το χαλί με ένα καθαρό λευκό πανί και νερό, όπου έχει σαπουνάδα. Μετά στεγνώστε με ανεμιστήρα ή πιστολάκι το σημείο για να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας.

Η United Cleaning & Housekeeping Services είναι δίπλα σας κάθε φορά που χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια στον καθαρισμό της μοκέτας σας ή σε κάποια άλλη ειδική υπηρεσία.