Πως απομακρύνονται τα άλατα από τις βρύσες: 4 εύκολα tips!

Τα άλατα αποτελούν τον αιώνιο εχθρό κάθε μπάνιου και όχι μόνο. Ακόμα και αν το μπάνιο σας είναι πεντακάθαρο εάν έχουν σχηματιστεί άλατα στις βρύσες σας θα δείχνει βρόμικο. Ακόμα και ολοκαίνουριες βρύσες μπορεί μετά από μερικές ώρες χρήσης, να δείχνουν θαμπές και βρόμικες. Για να παραμείνουν οι βρύσες σας καθαρές και για να κρατήσουν την γυαλάδα τους, πρέπει τα άλατα να αφαιρούνται σχεδόν καθημερινά.

Όταν τα νερά μείνουν για πολλές ώρες στον νεροχύτη, αφήνουν άλατα τα οποία με τον καιρό συσσωρεύονται, σκληραίνουν, διαβρώνουν τον νεροχύτη και είναι δύσκολο να καθαριστούν. Μάλιστα, αυτά τα άλατα γίνονται και “πρόσφορο έδαφος” για την συγκέντρωση και ανάπτυξη και άλλων ουσιών στον νεροχύτη, όπως βρομιές και βακτήρια.

Σήμερα υπάρχουν πολλά απορρυπαντικά στην αγορά που υπόσχονται την αφαίρεση των αλάτων. Εάν, όμως, θέλετε μια οικονομική και πιο οικολογική λύση, χωρίς τις έντονες μυρωδιές των ισχυρών καθαριστικών, εμπιστευτείτε απλά προϊόντα που έχετε σπίτι σας.

Προσοχή στα οξέα

Τα περισσότερα από τα εξειδικευμένα προϊόντα κατά των αλάτων, ανήκουν στην κατηγορία των χημικών οξέων. Αυτό σημαίνει ότι η συχνή τους χρήση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, στις μπαταρίες, τη στήλη του ντουζ και τα υπόλοιπα μεταλλικά αξεσουάρ του μπάνιου ή της κουζίνας σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε μία στο τόσο, για τα συσσωρευμένα άλατα και τη σκληρή βρομιά. Σε κάθε περίπτωση μην τα αφήνετε να δράσουν περισσότερη ώρα από όση συστήνουν οι οδηγίες χρήσης.

Το θαυματουργό ξίδι

Υπάρχει όμως μία πολύ απλή, σπιτική λύση, για να απομακρύνετε οριστικά τα άλατα από κάθε νεροχύτη στο σπίτι σας, χωρίς χημικές ουσίες και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτή είναι το λευκό ξίδι. Τα φυσικά οξέα στο ξίδι μπορούν να διασπάσουν το ασβέστιο και τα άλατα από νερό σε επιφάνειες που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το φαγητό ή το σώμα σας. Αυτό το καθιστά μια κατάλληλη εναλλακτική λύση, για να αποφύγετε την χρήση ενός πιο ισχυρού εμπορικού προϊόντος καθαρισμού.

Οδηγίες χρήσης

1. Βάλτε το λευκό ξίδι σε ένα μπολ και τοποθετήστε μέσα σε αυτό το πανί σας. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης είναι τελείως στεγνός για τη διαδικασία αυτή. Δεν θέλετε το νερό να  αραιώσει την επίδραση του ξιδιού.
2. Πάρτε το εμποτισμένο πανί και τυλίξτε το γύρω από τη βρύση και γύρω από όλα τα σημεία με άλατα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πανιά και να τα εφαρμόσετε όλα την ίδια στιγμή. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ακριβώς πανί σταδιακά.
3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλα τα μέρη με άλατα. Στην συνέχεια ρίξτε λίγο περισσότερο ξίδι πάνω στο ύφασμα, για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά εμποτισμένο.
4. Αφήστε το πανί για μια ώρα περίπου και στη συνέχεια αφαιρέστε το.
5. Πάρτε ένα σφουγγάρι κουζίνας και χρησιμοποιήστε το τραχύ μέρος, για να τρίψετε γύρω από τις ρωγμές και τις εγκοπές.
6. Αν ο νεροχύτης σας είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια φορά.
7. Αφού τελειώσετε, στεγνώστε το νεροχύτη.

Μαγειρική σόδα για γυαλάδα και προστασία

Η μαγειρική σόδα σε σκόνη είναι ένα “μαγικό” εργαλείο καθαρισμού που βρίσκεται σίγουρα στο ντουλάπι του σπιτιού σας. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μία φθηνή οικονομικά λύση, οι δυνατότητές της στον καθαρισμό, στο γυάλισμα και στην εξαφάνιση των οσμών είναι αξεπέραστες. Χάρη στην σύστασή της αποτελεί μαζί με το ξίδι την ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσετε τα χημικά καθαριστικά.

Για βρύσες και αξεσουάρ από χρώμιο χρησιμοποιήστε ξίδι αφού το αραιώσετε με νερό. Για ακόμα καλύτερο γυάλισμα και προστασία του χρωμίου μετά τη χρήση ξιδιού, προσθέστε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ, βρέξτε τη μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα και τρίψτε με αυτή. Η μαγειρική σόδα εξουδετερώνει τη δράση του ξιδιού ώστε να μην προκαλέσει φθορά. Ξεβγάλετε καλά με νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Πως φεύγουν τα άλατα από τις βρύσες με χρυσή απόχρωση;

Εάν οι βρύσες σας είναι χρυσές αναμίξτε λίγη μαγειρική σόδα με αποσταγμένο νερό σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε απαλά. Μην ξύσετε και μην τρίψετε με αιχμηρά αντικείμενα. Αποφύγετε επίσης τα σκληρά χημικά καθαριστικά γιατί μπορεί να φθείρουν το χρώμα. Ξεβγάλετε με νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό, καθαρό πανί. Ο λόγος που πρέπει να είστε extra προσεκτικοί με αυτές τις όμορφες βρύσες και αξεσουάρ είναι γιατί διαθέτουν ένα παχύ ακρυλικό φινίρισμα που τις προφυλάσσει από το μαύρισμα και τη σκουριά. Ο σκληρός καθαρισμός μπορεί να φθείρει αυτή την επίστρωση.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES εξειδικευόμαστε στον τομέα της υγιεινής. Η εμπειρία, η τεχνογνωσία, οι συνεχείς μελέτες και η προσωπική μας επαφή με τους πελάτες, αναδεικνύουν το έργο μας. Γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η υγιεινή του μπάνιου της κουζίνας σας, αλλά και κάθε χώρου, η εταιρεία μας παρέχει τις ιδανικές λύσεις για την συνεχή καθαριότητα τους. Η ευθύνη μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και τεχνικής εμπειρίας, ώστε το σπίτι σας ή ο επαγγελματικό σας χώρος, να είναι και να φαίνονται πραγματικά καθαροί σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.