Κάθε επιχείρηση χρησιμοποιεί συνήθως περσίδες στα παράθυρα αντί για κουρτίνες καθώς είναι ένα υλικό που ταιριάζει καλύτερα στον επαγγελματικό χώρο και εκτός αυτού καθαρίζεται και πιο εύκολα. Ωστόσο, είναι σημαντικό ο καθαρισμός να γίνεται τακτικά προκειμένου να αποφεύγεται η συσσώρευση μεγάλου όγκου σκόνης ή βρομιάς στο εσωτερικό τους.

Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που μπορείτε να υιοθετήσετε για να κάνετε τις περσίδες σας να λάμψουν από καθαριότητα:

Μεταλλικές ή Ξύλινες περσίδες

  1. Καθαρισμός στο σημείο: Στην περίπτωση που δε θέλετε να αφαιρέσετε τις περσίδες των παραθύρων σας μπορείτε με ζεστό νερό, λίγο ξύδι και μία κάλτσα να τις κάνετε να λάμπουν. Γεμίστε ένα μπολ με ίσες ποσότητες από ζεστό νερό και λευκό ξύδι και βουτήξτε στη συνέχεια την κάλτσα στο εσωτερικό του. Αφού τη στραγγίσετε καλά, περάστε την κατά μήκος του χεριού σας και πλύνετε τις περσίδες από πάνω προς τα κάτω. Αφού καθαρίσετε κάθε λεπτομέρεια, σκουπίστε με ένα καθαρό πανί μικροϊνών.
  2. Καθαρισμός στην μπανιέρα: Ο καθαρισμός αυτός αφορά αποκλειστικά και μόνο τις μεταλλικές περσίδες. Αυτό που πρέπει να κάνετε εδώ είναι να γεμίσετε 10 εκατοστά της μπανιέρας με ζεστό νερό και να προσθέσετε ένα λίτρο από λευκό ξύδι. Έπειτα, αφαιρείτε τις περσίδες των παραθύρων σας προσεκτικά και τις μεταφέρετε μέσα στην μπανιέρα. Εκεί θα τις αφήσετε για περίπου 10 λεπτά ενώ στη συνέχεια θα ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και αφού τις σκουπίσετε, θα τις επιστρέψετε πίσω στη θέση τους.

Υφασμάτινες περσίδες

  1. Οι υφασμάτινες περσίδες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην αλλοιωθεί το υλικό τους. Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε τον καθαρισμό τους είναι να χρησιμοποιήσετε μία ηλεκτρική σκούπα. Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα της σκόνης προκειμένου να καθαρίσετε κάθε σκόνη και βρομιά που μπορεί να έχει συσσωρευτεί στο ύφασμα. Ξεκινήστε από πάνω προς τα κάτω και καθαρίστε και τις δυο πλευρές.
  2. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να καθαρίσετε υφασμάτινες περσίδες. Ωστόσο, ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα νερού. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τις πλύνετε τοπικά με ένα νωπό πανί μικροϊνών. Αν προσπαθήσετε να τις πλύνετε στο πλυντήριο ή στην μπανιέρα θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτό ενδεχομένως να προκαλέσει αλλοιώσεις στο χρώμα.

Η United Cleaning and Housekeeping Services αναλαμβάνει τον καθαρισμό του χώρου σας με ειδικό εξοπλισμό και καθαριστικά προϊόντα, διαθέτοντας επαγγελματισμό και συνέπεια.