Τα περιστέρια επιλέγουν να φωλιάζουν εκεί όπου έχουν καταφύγιο και πρόσβαση σε νερό και τροφή. Εάν εγκατασταθούν, είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν. Τα περιττώματα των περιστεριών και η βρωμιά που συσσωρεύεται γύρω από αυτά μπορούν να προκαλέσουν μικροοργανισμούς και μύκητες, οι οποίοι μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Τα μπαλκόνια, οι στέγες, τα περβάζια και οι μη στεγασμένοι χώροι είναι πιθανά μέρη για να φωλιάσουν.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα περισσότερα μπαλκόνια μετατρέπονται σε έδαφος αναπαραγωγής μολυσματικών ασθενειών. Η δυσοσμία, η βρωμιά και οι ασθένειες που προκαλούν και η αντιαισθητική εικόνα που δημιουργούν αυτά τα πτηνά είναι ανυπόφορη. Ωστόσο, υπάρχουν άμεσες λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν στον καθαρισμό του χώρου σας αρκεί να έχετε ελεύθερο χρόνο και να είστε διαθέσιμοι να τις πραγματοποιήσετε.

Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τις κουτσουλιές;

  • Αφαιρέστε τα κολλημένα περιττώματα προσεκτικά, χρησιμοποιώντας μια σκληρή σκούπα και ένα φαράσι για να τα απομακρύνετε από το μπαλκόνι.
  • Βρέξτε μία βούρτσα με 3 λίτρα χλιαρό νερό και 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό πιάτων και τρίψτε την επιφάνεια με τον λεκέ από περιττώματα.
  • Για επίμονους λεκέδες, απλώστε μια καλή ποσότητα μαγειρικής σόδας και αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε τη βούρτσα και αρχίστε να τρίβετε.
  • Ψεκάστε το μπαλκόνι με άφθονο νερό, χρησιμοποιώντας έναν κουβά ή ένα λάστιχο και ξεπλύνετε καλά.
  • Για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη βρωμιάς που έχουν μείνει στο μπαλκόνι και να πετύχετε έναν τέλειο καθαρισμό, σφουγγαρίστε όλη την περιοχή με νερό και απορρυπαντικό.
  • Τέλος, ψεκάστε ή σφουγγαρίστε όλη την επιφάνεια του μπαλκονιού με απολυμαντικό καθαριστικό για να αποφύγετε τη μόλυνση από τους πιθανούς ιούς.
  • Αν και τα έπιπλα του μπαλκονιού έχουν λερωθεί από περιττώματα, φροντίστε να τα πλύνετε με νερό, να τα σκουπίσετε καλά με ένα υγρό πανί και να τα στεγνώσετε με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Εάν αισθάνεστε ότι ο καθαρισμός δεν είναι επαρκής και θέλετε να διασφαλίσετε ότι το μπαλκόνι σας έχει καθαριστεί από τα περιττώματα και έχει απολυμανθεί σωστά, το καλύτερο είναι να προσλάβετε μία επαγγελματική εταιρεία καθαρισμού με εμπειρία, τεχνογνωσία και εξειδικευμένο εξοπλισμό όπως είναι η United Cleaning & Housekeeping Services.