Είναι σημαντικό κάθε επιχείρηση να φροντίζει για τον καθαρισμό τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού της χώρου. Ειδικά, οι επαγγελματικοί χώροι που διαθέτουν υαλοπίνακες θα πρέπει να τους διατηρούν πεντακάθαρους. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτό θα χαλούσε την εικόνα της επιχείρησης και θα δυσχέραινε το έργο των υπαλλήλων.

Αν και τα παράθυρα δε χρειάζεται απαραιτήτως να καθαρίζονται πολύ συχνά, είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε τακτικά για να διατηρείτε τον χώρο σας όσο το δυνατόν καλύτερο. Ωστόσο, το πότε πρέπει να καθαρίσετε τους υαλοπίνακες της επιχείρησής σας εξαρτάται από μερικά στοιχεία που αναλύουμε παρακάτω.

Καιρικές συνθήκες

Οι εποχές που τείνουν να επιφέρουν θυελλώδεις καιρικές συνθήκες θα απαιτήσουν ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό λόγω των συντριμμιών που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των ισχυρών ανέμων ή των έντονων βροχοπτώσεων. Αν υπάρξουν μήνες χωρίς πολύ κακό καιρό τότε μπορούν να μην καθαριστούν γιατί δεν θα υπάρχει πλέον η ανάγκη.

Δρόμοι

Εάν τα παράθυρά σας βλέπουν σε πολυσύχναστους δρόμους ή σε εργοτάξια, θα απαιτούν πιο συχνά μεγαλύτερη προσοχή λόγω της βρομιάς που συσσωρεύεται από τη σκόνη και τα καυσαέρια. Τα δέντρα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα της επιχείρησής σας μπορεί επίσης να απαιτούν πιο τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού λόγω πιθανών περιττωμάτων από την «άγρια» ζωή, καθώς και υπολείμματα από τα ίδια τα δέντρα.

Πόσο συχνά όμως θα πρέπει να καθαρίζετε τους υαλοπίνακες;

Οι περισσότεροι χώροι γραφείων μπορούν να καθαρίζουν τους υαλοπίνακες της επιχείρησής τους μία ή δύο φορές το χρόνο και τα παράθυρά τους να φαίνονται πεντακάθαρα, εκτός βέβαια εάν συμβεί κάτι απρόοπτο. Από την άλλη, τα καταστήματα λιανικής θα πρέπει να προβαίνουν σε καθαρισμό κάθε έναν έως δύο μήνες λόγω της κινητικότητάς τους. Τέλος, ιδιαίτερα τα ιατρικά γραφεία θα πρέπει να καθαρίζουν τα τζάμια κάθε μήνα όχι μόνο για να φαίνονται καθαρά, αλλά και για να παραμείνουν υγιείς οι ασθενείς.

United Cleaning and Housekeeping Services παρέχει υπηρεσίες καθαρισμού υψηλής ποιότητας με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο υπερκαθαριστής τζαμιών EZ1pro+, με τη δύναμη του απιονισμένου νερού.