Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, είτε πρόκειται για χώρο καταστήματος είτε για κτίριο γραφείων, το χαλί είναι η καλύτερη επιλογή για το δάπεδό τους. Το χαλί παρέχει ένα επιπλέον στρώμα λεπτού μαξιλαριού για άτομα που στέκονται όρθια όλη μέρα καθώς επίσης μειώνει και τον κίνδυνο του τραυματισμού σε περίπτωση που κάποιος πελάτης ή εργαζόμενος πέσει στο έδαφος. Ωστόσο, όπως τα περισσότερα πράγματα στο χώρο έτσι και το χαλί ενός επαγγελματικού χώρου, θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά.

Συνήθως, οι επιχειρήσεις προβαίνουν στον επαγγελματικό καθαρισμό των χαλιών όταν το χαλί τους αρχίζει να δείχνει σημάδια βρωμιάς ή στίγματος. Αυτό σημαίνει ότι η βρομιά έχει ήδη εισχωρήσει στις ίνες του χαλιού, και αυτό το καθιστά δύσκολο να καθαριστεί με επιτυχία.

Αν και είναι πάντα καλύτερο να αναζητάτε υπηρεσίες καθαρισμού όταν έχει σημειωθεί μια μεγάλη ζημιά στο χαλί σας, το χαλί θα πρέπει να καθαρίζεται σε τακτική βάση για να διατηρείται λειτουργικό και υγιές. Η βρομιά που αφήνεται στο χαλί σας όχι μόνο κάνει τον χώρο σας ανθυγιεινό, αλλά μπορεί επίσης να αρχίσει να σπάει, κάτι που θα οδηγήσει στη συνέχεια στην ανάγκη αντικατάστασής του. Τα σωματίδια και τα αλλεργιογόνα που είναι παγιδευμένα στο χαλί σας μπορούν να βρουν το δρόμο τους πίσω στον αέρα, γεγονός που μπορεί να μειώσει την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους και να προκαλέσει προβλήματα στο ανώτερο αναπνευστικό σε κάποιο εργαζόμενο ή πελάτη.

Μερικές ενδεικτικές βρωμιές που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο χαλί σας είναι:

  • Σκόνη (πολλών μηνών)
  • Άμμος και σκουπίδια
  • Χημικά / Λάδια
  • Φαγητά
  • Υγρά

Εάν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους υπολείμματα, θα πρέπει να γίνεται σωστός καθαρισμός κάθε 4 μήνες. Τα γραφεία που δεν έχουν τόση κινητικότητα μπορούν να περιμένουν και να καθαρίζουν τα χαλιά τους κάθε 6 έως 8 μήνες.

Η United Cleaning & Housekeeping Services σας παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού, που σίγουρα θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας.