Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι δεν είναι όλα τα προϊόντα κατάλληλα για κάθε δουλειά. Αυτός ο κανόνας λοιπόν ισχύει και για το χαρτί κουζίνας. Το χαρτί κουζίνας είναι αναμφίβολα το πιο χρήσιμο εργαλείο για κάθε νοικοκυριό. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για όλες τις εργασίες και, στην πραγματικότητα, υπάρχουν σημεία που δεν πρέπει να καθαρίζονται με αυτό. Ποια είναι όμως τα τέσσερα πιο σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίσετε;

  1. Οθόνες
  2. Εάν δε θέλετε να καταστρέψετε την οθόνη της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του tablet ή του τηλεφώνου σας, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν καθαρίζετε όλα αυτά τα ευαίσθητα μέσα τεχνολογίας καθώς απαιτείται καθάρισμα με ειδικό πανί. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πανί από μικροΐνες ή ένα ειδικό σπρέι κατάλληλο για αυτή τη χρήση.

  3. Ξύλινα έπιπλα
  4. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά δεν είναι. Το χαρτί κουζίνας μπορεί εύκολα να χαράξει τα ξύλινα έπιπλά σας. Η σκόνη είναι τραχιά, όπως και το χαρτί κουζίνας. Η πιο σωστή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα βαμβακερό ύφασμα ή μια παλιά φανέλα για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από τυχόν γρατσουνιές και παράλληλα να καθαρίσετε σωστά.

  5. Γυαλιά ηλίου ή οράσεως
  6. Οι βραχίονες των γυαλιών μπορούν να καθαριστούν με ασφάλεια, αλλά όχι οι φακοί. Τα κρύσταλλα των φακών είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, καθώς είναι επικαλυμμένα με ένα πολύ ευαίσθητο υλικό. Επομένως, συνιστάται να αποφεύγεται η χρήση του χαρτιού κουζίνας και να χρησιμοποιούνται βαμβακερά πανιά ή ειδικά πανιά που βρίσκονται σε θήκες γυαλιών.

  7. Χαλιά & υφάσματα
  8. Τα χαλιά και τα υφάσματα δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζονται με χαρτί κουζίνας. Το υγρό χαρτί κουζίνας ενδεχομένως να μπλεχτεί στις ίνες του χαλιού ή του υφάσματος, καθιστώντας το ακόμη πιο δύσκολο να καθαριστεί. Επομένως, ταμπονάροντας το χαλί ή το ύφασμα με λευκό πανί θα αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς και θα το καθαρίσετε ευκολότερα.

Η United Cleaning & Housekeeping Services προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και μπορεί να σας βοηθήσει σε όλες τις πτυχές του επαγγελματικού καθαρισμού του χώρου σας.