Σφουγγάρια πιάτων: το μέρος με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι σας

Τα σφουγγάρια πιάτων, όπως προκύπτει και από την ονομασία τους, αποτελούνται από σπογγώδες – αφρώδες υλικό (π.χ. αφρολέξ ή Microfiber). Η ευκολία με τα σφουγγάρια για τα πιάτα κρύβεται, στο ότι αυτά συγκρατούν μέσα τους το απορρυπαντικό, με αποτέλεσμα να μας βοηθούν στην οικονομία του. Ένα άλλο είδος οικιακής χρήσης είναι τα μεταλλικά σφουγγάρια – σύρματα, με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να καθαρίσουμε τα σκεύη από προσκολλημένα τρόφιμα.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σφουγγαράκι της κουζίνας είναι ένα από τα πιο βρόμικα αντικείμενα του σπιτιού μας. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το Συμβούλιο Υγιεινής της Βρετανίας το σφουγγαράκι της κουζίνας διαθέτει 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα. Πολλά από τα βακτήρια αυτά είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρές παθήσεις, όπως δηλητηρίαση από σαλμονέλα, μόλυνση από βακτήρια και πολλά άλλα. Ακόμα η έρευνα απέδειξε, ότι αντικείμενα που νομίζουμε πως είναι καθαρά όπως τα πιάτα και το ξύλο κοπής είναι επίσης πολύ βρόμικα, αφού φιλοξενούν εκατομμύρια βακτήρια.

Υπάρχουν όμως τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καθαρίζουμε το σφουγγαράκι της κουζίνας μας και να είναι πραγματικά καθαρό;

Καθαρίστε το σφουγγαράκι της κουζίνας κάθε βράδυ ώστε να εξοντώσετε όλα τα βακτήρια αλλά και να διώξετε όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές του. Οι τρόποι καθαρισμού είναι πολλοί και μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω αφού πρώτα καθάρισε το σφουγγαράκι σας από όλα τα ορατά υπολείμματα τροφών:

Πρώτος τρόπος

Βυθίστε το σφουγγάρι της κουζίνας σε ένα μπολ, όπου έχετε διαλύσει ένα ποτήρι ζεστό νερό, μισό ποτήρι λευκό κρασί και τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι και αφήστε το μέσα για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Δεύτερος τρόπος

Βάλτε το σφουγγάρι στο πλυντήριο των πιάτων να πλυθεί μαζί με τα υπόλοιπα πιάτα. Φροντίστε να το σφηνώσετε μεταξύ των άλλων αντικειμένων, για να μη φύγει από τη θέση του και τελικά καταλήξει στο πάτο του πλυντηρίου μαζί με τα απόνερα.

Τρίτος τρόπος

Σε περίπτωση που το σφουγγάρι δεν περιέχει μεταλλικά μέρη μπορείτε να το τοποθετήσετε μουλιασμένο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Πρέπει να είστε όμως ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί μπορεί σε περίπτωση που εξατμιστεί τελείως το νερό να πάρει φωτιά. Αυτή η διαδικασία, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού εξοντώνει το 99,999% των μικροβίων. Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή και εγρήγορση από μέρους σας λόγω του κινδύνου της φωτιάς.

Tips

  • Καθαρίζετε  το σφουγγάρι από υπολείμματα τροφών αμέσως μετά από κάθε χρήση.
  • Χρησιμοποιείτε δύο σφουγγαράκια εναλλάξ, μέρα παρά μέρα, ώστε να τους επιτρέπετε μετά το παραπάνω καθάρισμα να στεγνώνουν πλήρως.
  • Μετά από κάθε χρήση στερεώνετε το σφουγγάρι όρθιο, ώστε να στραγγίζει και να στεγνώνει.
  • Προτιμάτε να καθαρίσετε τις ακαθαρσίες του πάγκου από τα διάφορα φαγητά, με χαρτί κουζίνας ώστε να προστατεύσετε το σφουγγαράκι σας από την λήψη πολλών μικροβίων.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES , γνωρίζουμε όσο ελάχιστοι τι, πότε, που, πως και γιατί εφαρμόζουμε κάτι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Μέσα από την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την διαρκή ενημέρωση μας για όλες τις νέες μεθόδους καθαρισμού καταφέρνουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς. Κύριο μέλημα μας είναι ο άψογος καθαρισμός του χώρου σας πάντα σε συνδυασμό με τις δικές σας απαιτήσεις.