Όσο πολύ και εάν αγαπάτε το καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι, υπάρχουν κάποια σημεία του και κάποια αντικείμενα μέσα σε αυτό που σίγουρα ξεχνάτε να τα καθαρίσετε.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι μερικά από τα πιο βρόμικα σημεία του σπιτιού μας, που μαζεύουν και τα περισσότερα μικρόβια είναι το μπάνιο και η κουζίνα. Έτσι λοιπόν τα μέρη αυτά συμπεριλαμβάνονται στην τακτική ρουτίνα του καθαρισμού του. Ωστόσο υπάρχουν μερικά σημεία που μαζεύουν αρκετή βρομιά φιλοξενώντας ταυτόχρονα διάφορα βακτήρια τα οποία δεν τα καθαρίζουμε όσο συχνά θα έπρεπε.

Η ομάδα της UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES σας παρουσιάζει τα 3 πράγματα που ξεχνάμε συνήθως να καθαρίσουμε και σας δίνει και ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πως πρέπει να καθαριστούν.

Καφετιέρα 

Αν ο καφές σας έχει αρχίσει να έχει διαφορετική γεύση από ότι συνήθως, τότε δεν ευθύνεται η ποικιλία του καφέ γι΄ αυτό, αλλά η καφετέρια που τον φτιάχνετε. Καλό θα ήταν λοιπόν μια φορά τον μήνα να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στην καφετιέρα σας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ρίξτε στη θήκη του νερού σε ίση ποσότητα νερό και ξίδι
  2. Ανάψτε κανονικά τη μηχανή σας
  3. Στα μισά της διαδικασίας κλείστε την
  4. Αφήστε το ξίδι και το νερό για μια ώρα στη θήκη
  5. Ανάψτε πάλι τη μηχανή
  6. Γεμίστε τη θήκη με σκέτο νερό ώστε να φύγει η μυρωδιά του ξιδιού

Πόμολα, χερούλια και μπρίζες 

Πρόκειται για σημεία που τα χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, χωρίς να σκέφτεστε την καθαριότητα και τα μικρόβια που σίγουρα έχουν. Ο καθαρισμός τους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και είναι απαραίτητος, όσο και εάν τον παραμελούμε. Φροντίστε λοιπόν να τα περνάτε όσο πιο συχνά μπορείτε με ένα βαμβακερό πανί στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ξίδι ή και λίγο οινόπνευμα.

Πληκτρολόγιο υπολογιστή

Το πληκτρολόγιο, αποτελεί το πιο βρόμικο μέρος ολόκληρου του υπολογιστή, επειδή είναι εκείνο το σημείο που έρχεται σε συνεχή επαφή με τα χέρια. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα ότι ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια ακόμα και από μία τουαλέτα. Πάρτε λοιπόν, μία παλιά οδοντόβουρτσα και βρέξτε την με λίγο ξίδι. Έπειτα πιέστε την επάνω σε μία πετσέτα, ώστε οι ίνες της να μείνουν σχεδόν στεγνές και καθαρίστε με αυτήν τα διαστήματα ανάμεσα στα πλήκτρα, τόσο απαλά όσο θα βουρτσίζατε τα δόντια σας.

Εάν επιθυμείτε σίγουρα αποτελέσματα στον καθαρισμό του σπιτιού σας ακόμα και τον πιο ιδιαίτερων σημείων του, απευθυνθείτε σε μας! Στη UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES, δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και κάθε μας λύση είναι σύγχρονη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και αποτελεσματική. Οι εφαρμογές της εταιρείας μας έχουν πάντα την καλύτερη σχέση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.