Το γραφείο μας και γενικότερα ο επαγγελματικός μας χώρος είναι το μέρος που περνάμε πολύ χρόνο από τη ζωή μας. Λόγω της φύσης του επαγγελματικού χώρου ως κοινόχρηστου, τα μικρόβια είναι πιο εύκολο να εξαπλωθούν από τα αντικείμενα ή μέσω της ανθρώπινης επαφής.

Είναι σημεία και αντικείμενα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι αγγίζουν, ξεχνώντας ότι μπορεί να γίνουν “μέσο μεταφοράς” μικροβίων. Αυτός είναι και ο λόγος που ένας απλός καθαρισμός που εφαρμόζεται σε οικιακούς χώρους, δεν αρκεί και χρειάζεται μια πιο επαγγελματική προσέγγιση, από ένα εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού.

Και δεν είναι μόνο η τουαλέτα ή αντικείμενα που ακουμπούν καθημερινά οι περισσότεροι εργαζόμενοι, αλλά και γωνιές που δεν σκεφτόμαστε εύκολα πως ελκύουν τόσο πολύ τα μικρόβια.

Ο φούρνος μικροκυμάτων

Σε ένα γραφείο με περίπου 20 έως 40 εργαζόμενους ο φούρνος μικροκυμάτων θα χρησιμοποιηθεί κατά μέσο όρο τουλάχιστον 15 φορές την ημέρα και κάθε φορά ο φούρνος θα συγκεντρώνει υπολείμματα τροφών και υγρών που είναι ιδανικά για την ανάπτυξη μικροβίων.

Το κουμπί του ασανσέρ και η κουπαστή της σκάλας

Είναι σημεία που όποιος μπει και βγει από το κτίριο θα τα αγγίζει. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη το ποσοστό των βακτηρίων στο κουμπί του ασανσέρ, μπορεί να ξεπεράσει το 60%.

Η πόρτα του γραφείου

Τα πόμολα στις πόρτες μπορούν να γίνουν πηγή σοβαρών λοιμώξεων. Προτιμήστε λοιπόν να τα σκουπίζετε πρώτα με μαντιλάκια και μετά να τα ακουμπάτε.

Το πληκτρολόγιο

Είναι γνωστό ότι το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων σε σχέση με τα υπόλοιπα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ακουμπάμε συνέχεια με το πιο βρόμικο μέρος του σώματός μας, τα χέρια μας! Σε πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Microbiology, ερευνήθηκαν 250 πληκτρολόγια και όλα είχαν μικρόβια! Επομένως, κάθε μέρα πριν πιάσουμε δουλειά, καθαρίζουμε καλά πληκτρολόγιο και ποντίκι, κατά προτίμηση με κάποιο απολυμαντικό προϊόν.

Το τηλέφωνο στην αίθουσα συσκέψεων

Κι όμως σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν πολλά επικίνδυνα μικρόβια πάνω σε ένα τηλέφωνο. Όσο περισσότεροι χρησιμοποιούν ένα τηλέφωνο, τόσο μεγαλύτερο το βακτηριακό φορτίο του.

Ο χώρος εργασίας, είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό χώρο στον οποίο πρέπει να βρισκόμαστε για την εργασία μας. Είναι ο χώρος, στον οποίο συνυπάρχουμε με συναδέλφους, συνεργάτες και πελάτες. Είναι ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES αυτό το γνωρίζουμε καλά, γι΄ αυτό και κύριο μέλημα μας είναι ο άψογος καθαρισμός του χώρου σας λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις δικές σας απαιτήσεις και ασφαλώς, τη μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης και επαγγελματικού καθαρισμού της εταιρεία και των επαγγελματικών σας χώρων.