Πάντα ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος όταν μετακομίζετε σε ένα νέο χώρο, είτε έχετε αγοράσει ένα νέο σπίτι είτε μετακομίζετε σε ένα νέο ενοικιαζόμενο χώρο εργασίας. Παρά τις αναμνήσεις που μπορεί να είχατε όταν πρωτοεπισκεφτήκατε τον χώρο, υπάρχουν σίγουρα κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να προγραμματίσετε πριν γίνει η μετακόμιση, με το πιο σημαντικό από όλα συνολικά να είναι ο σχολαστικός καθαρισμός του χώρου.

4 tips που θα βοηθήσουν στον καθορισμό του χώρου σας πριν από τη μετακόμιση

  • Συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και καθαριστικά

Θα πρέπει να πάρετε στα χέρια σας μερικές προμήθειες – και δε μιλάμε μόνο για απορρυπαντικά. Χρειάζεστε σφουγγάρια, πανιά από μικροΐνες, γάντια, οδοντόβουρτσα, χαλύβδινο σφουγγάρι, μαντηλάκια, ξεσκονόπανα, σφουγγαρίστρες, ηλεκτρικές σκούπες, σκούπα, φαράσι και ένα σωρό σακούλες σκουπιδιών. Πρέπει, επίσης, να προμηθευτείτε ένα καλό καθαριστικό γενικής χρήσης, καθαριστικό για τζάμια για τα έπιπλα και τα παράθυρα.

  • Ξεκινήστε από τα WC

Tο μπάνιο είναι το σημείο που θα χρειαστεί τον περισσότερο σχολαστικό καθαρισμό από οποιονδήποτε άλλο στο χώρο. Ξεκινήστε από το ταβάνι και προχωρήστε προς τον νιπτήρα και την τουαλέτα, τρίβοντας καλά με τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού. Τέλος, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το πάτωμα και σφουγγαρίστε το μέχρι να είναι καθαρό και γυαλιστερό.

  • Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω

Ξεσκονίστε όλες τις επιφάνειες ξεκινώντας από την κορυφή του δωματίου – ξεσκονίστε ανεμιστήρες, φωτιστικά, ράφια, περσίδες και περβάζια παραθύρων. Επίσης, καλό είναι να καθαρίσετε τα παράθυρα και τυχόν ντουλάπια ή συσκευές από μέσα και έξω.

  • Αφήστε το πάτωμα για το τέλος

Το σφουγγάρισμα και το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα πρέπει να γίνονται στο τέλος. Αυτό θα σας επιτρέψει να πετάξετε τα υπολείμματα που συλλέγετε κατά τον καθαρισμό οποιονδήποτε επιφανειών στο πάτωμα. Εάν έχετε σκόνη ή μπάζα από οικοδομές, είναι καλύτερο να πλύνετε το πάτωμά σας αντί να το σκουπίσετε, καθώς αυτό θα προκαλέσει μόνο την καθίζηση της σκόνης σε οποιεσδήποτε επιφάνειες του χώρου σας.

Στην United Cleaning and Housekeeping Services αναλαμβάνουμε τον επαγγελματικό καθαρισμό του χώρου σας και φροντίζουμε να στεγαστείτε σε ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον πριν από τη μετακόμιση.