Ένας καθαρός και αστραφτερός χώρος φαίνεται κυρίως από το πάτωμά του. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε χρόνο να καθαρίσουμε διεξοδικά το σπίτι λόγω πολλών υποχρεώσεων αλλά σίγουρα μπορούμε να βρούμε ένα κενό μέσα στην ημέρα για ένα στεγνό καθάρισμα ή σφουγγάρισμα. Αυτά τα δύο είναι και τα πιο σημαντικά για την καθαριότητα του χώρου σας αν και το καθένα ξεχωριστά έχει τη δική του χρησιμότητα.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές τους διαφορές;

Στεγνό Καθάρισμα

Το στεγνό καθάρισμα είτε με την κλασική σκούπα είτε με την παρκετέζα είναι ένα τρόπος για να σκουπίσετε διεξοδικά το δάπεδο. Οι σκούπες σχεδιάζονται ειδικά έτσι ώστε να συλλέγουν και να παγιδεύουν την σκόνη, τις τρίχες ή τα σωματίδια που βρίσκονται εκεί. Βέβαια, οι παρκετέζες είναι περισσότερο σχεδιασμένες για στεγνά δάπεδα και όχι τόσο για δάπεδα με υγρούς ή ξηρούς λεκέδες ενώ συχνά θα πρέπει να ανανεώνεται η υφασμάτινη κεφαλή τους.

Χρήση:

  • Με την απλή σκούπα θα πρέπει να κάνετε απαλές κινήσεις έτσι ώστε να μην σηκωθεί η σκόνη και τα μικρά σωματίδια στον αέρα και σκονίσουν τον χώρο.
  • Με την παρκετέζα θα πρέπει να έχετε την κεφαλή στο δάπεδο σε συνεχή χρήση και να την ανακινείτε μόνο όταν πρόκειται να μαζέψετε τα σκουπίδια που συλλέξατε ή καλύτερα θα ήταν να το κάνετε αυτό σε κάποιο από τους εξωτερικούς χώρους.

Σφουγγάρισμα

Το σφουγγάρισμα είναι ουσιαστικά αυτό που θα ασφαλίσει το σκούπισμα που έχει προηγηθεί και θα δώσει ένα άρωμα και μια αίσθηση φρεσκάδας στο δάπεδο. Οι σφουγγαρίστρες που χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό βρίσκονται σε πολλούς τύπους και υφάσματα αλλά κατά κύριον λόγον αποτελούνται από μια κεφαλή που περιέχει στην άκρη της πανί ή λωρίδες υφάσματος. Η μέθοδος αυτή πραγματοποιείται κυρίως σε αποξηραμένους λεκέδες που βρίσκονται στο πάτωμα.

Χρήση:

  • Πριν το σφουγγάρισμα, θα πρέπει το πάτωμα να έχει σκουπιστεί σχολαστικά.
  • Η σφουγγαρίστρα χρειάζεται τακτικό ξέβγαλμα της κεφαλής ή αντικατάσταση του νερού-απορρυπαντικού που εμπεριέχει ο κουβάς.

Αν σας πιάνει άγχος και απελπισία κάθε φορά που πρέπει να καθαρίσετε το χώρο σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην United Cleaning and Housekeeping Services έτσι ώστε να καθαρίσουμε εμείς για εσάς με σωστή οργάνωση, προγραμματισμό και επαγγελματισμό.