Η  UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES είναι μια υπεύθυνη εταιρεία που έχει ως προτεραιότητά της, την ασφάλεια τόσο των πελατών της όσο και των υπαλλήλων της. Ζούμε σε μια εποχή που οι ανησυχίες σχετικά με το τυπικό κρύωμα, τους ιούς της γρίπης και άλλες μεταδοτικές ασθένειες αυξάνονται ραγδαία. Τα γάντια λοιπόν στον τομέα του επαγγελματικού καθαρισμού είναι απαραίτητα.

Τα γάντια εμποδίζουν τη μόλυνση των χεριών του επαγγελματία καθαριότητας μειώνοντας ταυτόχρονα την πιθανότητα να μεταδοθεί ένας μικροοργανισμός από το ένα άτομο στο άλλο σε κάθε περιβάλλον στο οποίο παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η σωστή χρήση και η αφαίρεση των γαντιών μιας χρήσης αποτελεί σημαντικό μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης των υπαλλήλων μας.

Τύποι γαντιών

Γάντια βινυλίου

Τα γάντια βινυλίου είναι κατασκευασμένα από συνθετικό πολυμερές και είναι διαδεδομένα στις υπηρεσίες καθαρισμού επαγγελματικών χώρων και κουζινών. Διατίθενται με ή χωρίς προσθήκη ταλκ για να διευκολύνουν την τοποθέτηση και την αφαίρεσή τους από τα χέρια, αν και μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργική αντίδραση στο ταλκ.

Γάντια λάτεξ

Το λατέξ είναι ένα φυσικό καουτσούκ, επομένως υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει κάποιο θέμα στους ανθρώπους που έχουν αλλεργίες. Έχει διαπιστωθεί ότι περίπου το 6% του κόσμου έχει κάποια μορφή αλλεργικής αντίδρασης στο λατέξ. Σε αντίθεση με τα γάντια από βινύλιο, τα γάντια από λάτεξ μπορούν να πάρουν τη φόρμα του χεριού πιο εύκολα και είναι επίσης διαθέσιμα με και χωρίς πούδρα.

Γάντια από νιτρίλιο

Αυτά τα γάντια προσφέρουν την ευελιξία και αντοχή του λάτεξ χωρίς τον κίνδυνο των αλλεργιών από αυτό. Δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο το λάτεξ ούτε δίνουν την αίσθηση φυσικότητας στο χέρι, αλλά είναι περισσότερο ανθεκτικά.

Στην εταιρεία μας προτιμώνται από το προσωπικό μας, τα γάντια λάτεξ και νιτριλίου γιατί έχουν την ικανότητα να ταιριάζουν στο χέρι καλύτερα, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθεια για λεπτομέρεια στις υπηρεσίες μας.

Το προσωπικό καθαριότητας της εταιρείας μας κατά τη διάρκεια των εργασιών του χρησιμοποιεί τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει εκτός από τα προστατευτικά γάντια μιας χρήσης, την προστατευτική μάσκα, κατά προτίμηση χειρουργική και στολή εργασίας με πλαστική ποδιά μιας χρήσης. Αμέσως μετά την αφαίρεση των γαντιών οι υπάλληλοί μας πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα (τουλάχιστον 60% αλκοόλη).