Τακτικός καθαρισμός σαλονιού (μέρος 1o)

Το σαλόνι μας, είναι ένας από το πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού μας. Είναι το μέρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Είναι ο χώρος όπου ξεκουραζόμαστε μόνοι μας μετά τη δουλειά, ο χώρος που θα δούμε μια ταινία τρώγοντας μαζί με το ταίρι μας, ο χώρος που θα παίξουν τα παιδιά, ακόμη και ο χώρος όπου θα απολαύσουμε έναν απογευματινό ύπνο. Πέρα από προσωπικός χώρος όμως, το σαλόνι, αποτελεί και τη βιτρίνα του σπιτιού μας, καθώς είναι το πρώτο δωμάτιο που βλέπουν οι καλεσμένοι μας και μάλιστα είναι ο χώρος όπου θα τους φιλοξενήσουμε.

Ποιες εργασίες πρέπει να περιλαμβάνει κάθε μήνα ο καθαρισμός σαλονιού;

Ένα σωστό καθάρισμα κάθε μήνα, θα σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο από τον εβδομαδιαίο καθαρισμό του σπιτιού σας, ο οποίος θα περιοριστεί σε ένα απλό συμμάζεμα του χώρου.

Αερίστε καλά τον χώρο σας

Ένα από τα πρώτα βήματα, που πρέπει να κάνετε όταν αρχίζετε με τον καθαρισμό του σαλονιού σας είναι να ανοίξετε τα παράθυρα, για να αερίσετε τον χώρο σας. Θα μπορούσατε μάλιστα να διατηρήσετε ανοιχτά τα παράθυρα σας καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού, ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη από το χώρο. Με τον τρόπο αυτό μάλιστα ανανεώνεται ο αέρας και διαχέεται φρέσκος μέσα στο σπίτι. Έτσι απομακρύνεται ο φόβος για ιώσεις και αλλεργίες.

Καθαρίστε τα φωτιστικά

Ένα από τα σημεία του σπιτιού που μαζεύουν αρκετή σκόνη και δεν καθαρίζονται τόσο συχνά είναι τα φωτιστικά. Ξεκινήστε λοιπόν με το να καθαρίζετε τα φωτιστικά οροφής και στην συνέχεια τα φωτιστικά δαπέδου. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεσκονίστε προσεκτικά με ένα στεγνό πανί τα φωτιστικά και έπειτα με ένα νωπό και άφησε τα να στεγνώσουν. 

Καθαρίστε τους πίνακες και τις κορνίζες

Σειρά έχουν οι πίνακες και οι κορνίζες στους τοίχους. Ξεσκoνίστε καλά το πάνω μέρος τους και καθαρίστε καλά το τζάμι που τα καλύπτει. 

Επειδή όμως, η ολοκλήρωση της διαδικασίας του μηνιαίου καθαρισμού του σαλονιού, δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάζεται λεπτομερή ανάλυση, διαβάστε το δεύτερο μέρος του άρθρου, για να μάθετε τις εργασίες καθαρισμού που χρειάζονται οι επιφάνειες που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία του σαλονιού σας.

Στην εταιρεία United Cleaning & Housekeeping Services, έχουμε την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία να σας προτείνουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες καθαρισμού πάντοτε με τη χρήση οικολογικών προϊόντων καθαρισμού, εξαιρετικά φιλικών προς το περιβάλλον. Διαθέτουμε εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να σταθεί με επαγγελματισμό και τεχνικές γνώσεις απέναντι σε κάθε ανάγκη καθαρισμού που μπορεί να προκύψει.