Τακτικός καθαρισμός σαλονιού (μέρος 2o)

Το σαλόνι μας πρέπει να απορρέει αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας. Ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι το να το διατηρούμε τακτοποιημένο και καθαρό. Ο διεξοδικός καθαρισμός ίσως φαντάζει για τους περισσότερους αρκετά χρονοβόρος. Δεν χρειάζεται όμως να σας τρομάζει, το παν είναι η σωστή οργάνωση και η επιλογή των κατάλληλων εργασιών ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή ένα πεντακάθαρο σαλόνι με λίγο κόπο και χρόνο. Ένας γενικός κανόνας που χρειάζεται να θυμάστε είναι να ξεκινάτε το καθάρισμα από πάνω προς τα κάτω.

Και αφού στο πρώτο μέρος, παρουσιάσαμε τις εργασίες καθαρισμού που χρειάζονται οι επιφάνειες που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία, ας συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες εργασίες.

Κατεβάστε τις κουρτίνες

Αν η κουρτίνα σου είναι λεπτή, δεν χρειάζεται να την απλώσετε σε σχοινί. Μετά το ξέβγαλμα, κάντε ένα γρήγορο τίναγμα, ώστε να μη στάζει και κρεμάστε την κατευθείαν στο κουρτινόξυλο. Σε ελάχιστο χρόνο, θα έχει στεγνώσει και θα έχει αρωματίσει και το χώρο σας.

Καθάρισε τους καναπέδες 

Καθαρίστε τον καναπέ από τυχόν σκόνη και πλύντε τα καλύμματα, εφόσον είναι εφικτό να αφαιρεθεί η υφασμάτινη επιφάνεια. Για να αντιμετωπιστούν δραστικά τα ακάρεα που υπάρχουν στον καναπέ, αερίζετε καλά το χώρο και προχωρήστε σε βιολογικό καθαρισμό του καναπέ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πλύντε τα ριχτάρια του καναπέ σας

Καλό θα ήταν μια φορά το μήνα να πλένετε τα ριχτάρια του καναπέ σας. Μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο και ανάλογα με το τι αναγράφετε στο καρτελάκι να χρησιμοποιήσετε κρύο ή χλιαρό νερό και να το βάλετε σε μικρή πλύση ή στα ευαίσθητα. Αν πλένετε συχνά τα ριχτάρια του καναπέ σας θα διατηρείτε καθαρό και μυρωδάτο το σαλόνι σας.

Καθαρίστε μοκέτες και χαλιά

Σκουπίστε καλά τα χαλιά και τις μοκέτες και αντιμετωπίστε τυχόν λεκέδες άμεσα με ένα εύκολο φυσικό καθαριστικό που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά, ώστε να μην έχετε πρόβλημα με υγρασία και δυσοσμία αργότερα. Μην ξεχάσετε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας τον ειδικό καθαρισμό μοκετών και χαλιών, μία φορά το χρόνο για άψογα αποτελέσματα.

Καθαρίστε τζάμια και παντζούρια

Αρχικά ξεκινήστε με το να  καθαρίστε τα παντζούρια σας. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τα παντζούρια. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών αφού θεωρούν ότι μόνο αυτά λερώνονται. Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Συνεχίστε παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα και καθαρίστε με αυτήν τα παντζούρια σας. Μόλις τελειώσετε συνεχίστε με τον καθαρισμό τζαμιών , ψεκάστε τα τζάμια με ειδικό καθαριστικό και αφήστε τα να στεγνώσουν. Η καλύτερη ώρα για τον καθαρισμό τζαμιών είναι νωρίς το απόγευμα, ώστε να μη δημιουργηθούν λεκέδες από τον ήλιο.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES παρέχουμε υπηρεσίες καθαρισμού με την χρήση προϊόντων υψηλής ποιότητας φιλικών προς το περιβάλλον. Μέσα από την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την διαρκή ενημέρωση μας για όλες τις νέες μεθόδους καθαρισμού καταφέρνουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς.