Μια από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού είναι σίγουρα το ξεσκόνισμα! Η σκόνη πάνω στα έπιπλα είναι πολύ ενοχλητική! Μάλιστα τις περισσότερες φορές ακόμα και εάν έχετε ξεσκονίσει την προηγούμενη μέρα την επόμενη θα κάνει πάλι θριαμβευτικά την εμφάνιση της. Αυτό συμβαίνει γιατί τα έπιπλα και τα άλλα αντικείμενα γεμίζουν σκόνη πολύ εύκολα, σχεδόν αμέσως.

Υπάρχει άραγε ένας τρόπος όπου το ξεσκόνισμα μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και να έχει και διάρκεια; Μπορεί η μάχη να μοιάζει άνιση αλλά εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips θα καταφέρετε να βγείτε νικητές!

Μην αναλάβετε το ξεσκόνισμα για άλλη μέρα! Θυμηθείτε το περιοδικό ξεσκόνισμα είναι πάντα πολύ πιο εύκολο! 

Tips

Χρησιμοποιήστε νωπό πανί

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεσκονίσετε αλλά ταυτόχρονα και να προστατέψετε τις επιφάνειες σας είναι το νωπό πανί. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε από τη μια να μαζέψετε όλα τα σωματίδια της σκόνης και από την άλλη να μην γρατζουνιστούν τα έπιπλά σας.

Μην ξεχνάτε τα Σοβατεπί

Τα σοβατεπί είναι ένα σημείο του σπιτιού που οι περισσότεροι από μας το αμελούμε όταν καθαρίζουμε. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως είναι ότι αποτελούν ένα από τα βασικότερα μέρη του σπιτιού που πρέπει να καθαριστούν. Σε περίπτωση μάλιστα που καθαρίσουμε όλο το σπίτι αλλά ξεχάσουμε τα σοβατεπί, αυτά θα ξεχωρίζουν.

Απομακρύνετε τα αντικείμενα που ενοχλούν

Πριν ξεκινήσετε το ξεσκόνισμα καλό θα ήταν να κάνετε μια προετοιμασία. Αρχικά απομακρύνετε τα αντικείμενα που βρίσκονται στη μέση, γιατί αυτό θα σας γλιτώσει από χρόνο και κόπο. Έτσι δεν θα χρειάζεται να σηκώνετε κάθε φορά τα αντικείμενα για να ξεσκονίζετε από κάτω

Extra tips

Ένας εύκολος τρόπος για να απομακρύνετε τη σκόνη από τα κεριά είναι με την βοήθεια ενός καλσόν. Οι μικροΐνες του είναι ιδανικές στο να πάρουν τη σκόνη χωρίς να προκαλέσουν κάποια ζημιά στο κερί σας.

Στην United Cleaning & Housekeeping Services, καθαρίζουμε τον χώρο σας σαν να είναι δικός μας! Επαγγελματικός καθαρισμός σε όλους τους χώρους σας με αποτέλεσμα που θα σας συναρπάσει! Απλά επικοινωνήστε μαζί μας!