Οι περισσότεροι άνθρωποι φροντίζουν να καθαρίζουν τον χώρο τους με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον ώστε να αποτρέπουν τη μόλυνση του αέρα με χημικά προϊόντα και υλικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για εσάς όσο και για τους γύρω σας. Η υιοθέτηση μιας τέτοιας πολιτικής που αφορά στην καθαριότητα σε ένα χώρο μπορεί να συμβάλλει σε ένα πιο υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Ποιος είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος για να γίνει πράξη;

Δείτε παρακάτω 3+1 tips για φυσικό καθαρισμό με eco-friendly προϊόντα και στρατηγικές καθαρισμού που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αντίκτυπο.

  • Χρησιμοποιήστε χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού

Από τη μία, το ζεστό νερό θεωρείται ότι παρέχει έναν καλύτερο καθαρισμό στον χώρο, αλλά από την άλλη αυξάνει την ενέργεια στο νερό της θέρμανσης. Η χρήση όσο το δυνατόν χαμηλότερων θερμοκρασιών κατά τον καθαρισμό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε ενέργεια και κόστος. Εξάλλου, το νερό είναι εξίσου αποτελεσματικό είτε είναι ζεστό είτε κρύο.

  • Εξοικονομήστε νερό

Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να υιοθετήσετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον καθαρισμό. Καλό είναι να μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει άσκοπα όταν καθαρίζετε τον χώρο αλλά αντ΄αυτού να γεμίζετε ένα μεγάλο κουβά με νερό και καθαριστικό ώστε να το χρησιμοποιήσετε για να σαπουνίσετε επιφάνειες.

  • Εκμεταλλευτείτε τον φρέσκο αέρα και το ηλιακό φως

Ένας φυσικός καθαρισμός πραγματοποιείται καλύτερα όταν η μέρα είναι φωτεινή και ηλιόλουστη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα και τις κουρτίνες και να αφήσετε να μπει φως και φρέσκος αέρας στον χώρο. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε οποιαδήποτε βρομιά, σκόνη και τυχόν άσχημες μυρωδιές που μπορεί να υπάρχουν εκεί.

  • Μετατρέψτε τις παλιές πετσέτες σε επαναχρησιμοποιήσιμα πανιά καθαρισμού

Μπορεί το ρολό κουζίνας να είναι πρακτικό, ωστόσο είναι ένα προϊόν από μη ανανεώσιμο χαρτί. Αν μετατρέψετε τις πετσέτες που δε χρειάζεστε σε πανιά καθαρισμού, θα εξοικονομήσετε έτσι δέντρα αλλά και χρήματα. Αυτή είναι μια λύση ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον που μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει ξανά και ξανά από το δικό του χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της United Cleaning and Housekeeping Services και να συμβουλευτείτε τη μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών καθαρισμού.