Η Άνοιξη είναι η εποχή που οι περισσότερες νοικοκυρές πραγματοποιούν την κλασική γενική καθαριότητα. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, η γενική καθαριότητα είναι πολύ σημαντική και για λόγους υγείας!

Αν θέλετε και εσείς να απολαύσετε την εποχή της Άνοιξης χωρίς να ενοχλείστε από τη γύρη, τις βρoμιές και τους πρώτους ανεπιθύμητους επισκέπτες, ήρθε η στιγμή να πιάσετε δουλειά!

Κουζίνα

Η κουζίνα πρέπει να αποτελεί το κέντρο των επιχειρήσεων σας. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι από μας περνάμε πολύ χρόνο σε αυτή! Ξεκινήστε με την απολύμανση του νεροχύτη. Ρίξτε χυμό λεμονιού και ζεστό νερό μέσα σε αυτόν και θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Η καθαριότητα της κουζίνας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η αμέλεια της μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη και τη μεταφορά βακτηρίων. Καθαρίζουμε λοιπόν κι απολυμαίνουμε προσεκτικά τον πάγκο, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας, καθώς φυσικά και τον εσωτερικό χώρο του ψυγείου.

Ανοίξτε το ψυγείο και πετάξτε όλα τα τρόφιμα που έχουν χαλάσει και περάστε όλα τα ράφια με ένα μείγμα νερού με ξίδι. Αυτό αρκεί για να απολυμάνετε το εσωτερικό του ψυγείου σας, πριν να τοποθετήσετε ξανά σε αυτό τα φρέσκα τρόφιμά σας.

Μπάνιο

Το μπάνιο θα χρειαστεί σχολαστικό καθαρισμό. Αυτό συμβαίνει περισσότερο για λόγους υγιεινής. Πρέπει να είναι λαμπερό και να μυρίζει φρεσκάδα. Ο νιπτήρας, η τουαλέτα, η μπανιέρα, τα πλακάκια είναι μερικά μόνο από τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στο πώς θα καθαριστούν, τόσο σε επίπεδο απολύμανσής τους, όσο και σε επίπεδο φθοράς των υλικών κατασκευής τους.

Καθαρισμός επιφανειών

Οι ιοί επιζούν σε σκληρές επιφάνειες για αρκετές ώρες. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες αυτές, όσο καλύτερα γίνεται. Οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή πιο συχνά με τα χέρια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία στο σπίτι για τη μετάδοση μικροοργανισμών. Η απολύμανση των επιφανειών λοιπόν είναι επιτακτική, καθώς με τον τρόπο αυτό σπάει η αλυσίδα της μετάδοσης των παθογόνων παραγόντων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα πόμολα των πορτών που όλοι χρησιμοποιούν στο σπίτι. Είναι αυτά που εμφανίζουν αυξημένη ποσότητα μικροβίων και που εξαπλώνονται περισσότερο με την απλή επαφή.

Σκούπισμα, ξεσκόνισμα

Τα χαλιά, οι καναπέδες, τα μαξιλάρια και τα στρώματα είναι μία τεράστια δεξαμενή σκόνης, μιας και όλες τους οι ίνες απορροφούν τη σκόνη σαν ένα γιγάντιο σφουγγάρι και τη στέλνουν στον αέρα. Το συχνό καθάρισμα τους είναι αναγκαίο αν σκεφτεί κανείς ότι όλα τα υπολείμματα φαγητού και τα νεκρά κύτταρα που με τον καιρό, λόγω της συχνής χρήσης τους, συσσωρεύονται στα σημεία αυτά!

Εάν θέλετε λοιπόν, να μάθετε μερικές ακόμα συμβουλές για να πραγματοποιήσετε τη γενική καθαριότητα του σπιτιού σας, διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου μας!