Το μπάνιο είναι ένας χώρος, που δεδομένου του ειδικού χαρακτήρα του, απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα στον τρόπο καθαριότητάς του. Οι μυρωδιές, τα άλατα, η μούχλα και η υγρασία, κάνουν τον καθαρισμό του WC ή του μπάνιο σας να είναι αρκετά απαιτητικός. Το μπάνιο σε σχέση με τα άλλα δωμάτια ή με τους άλλους χώρους είναι το πιο δύσκολο να καθαριστεί στην εντέλεια.

Mε την υγρασία, τους υδρατμούς και την τουαλέτα, το μπάνιο αποτελεί το δωμάτιο με το μεγαλύτερο κίνδυνο παρουσίας μικροβίων, σε σημεία μάλιστα που δεν μπορούμε εύκολα να φανταστούμε.

Παρακάτω θα διαβάσετε το δεύτερο μέρος του οδηγού με τα σημεία του μπάνιου που δεν πρέπει να ξεχνάτε να καθαρίζετε!

Τα αξεσουάρ μπάνιου

Το κύπελλο που βάζετε την οδοντόβουρτσά σας συσσωρεύει πολλή μούχλα. Ο συγκεκριμένος μύκητας μπορεί να προσκολληθεί και στις τρίχες της οδοντόβουρτσας. Πρέπει να καθαρίζετε όλα τα αξεσουάρ του μπάνιου με νερό και σαπούνι.

Χαλάκι

Το νερό που απορροφάται από το χαλάκι του μπάνιου και μένει εγκλωβισμένο εκεί αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία μούχλας ή αποικιών από ακάρεα. Αγόρασε ένα χαλάκι που να πλένεται, φρόντιζε να το τινάζεις και να το απλώνεις μετά το μπάνιο σου για να στεγνώσει. Αποφύγετε, το πλαστικό στο πίσω μέρος, γιατί κατά την πλύση φθείρεται πιο εύκολα. Καλό θα ήταν επίσης μετά από κάθε μπάνιο ή ντους να τοπ απλώνετε, ώστε να μην μαζεύονται μούχλα ή άλλα βακτήρια.

Τουαλέτα

Όπως ήταν αναμενόμενο η τουαλέτα είναι από τα πιο βρόμικα σημεία του μπάνιου. Ο λόγος, πέρα από τον προφανή, είναι ότι τραβώντας το καζανάκι μεταφέρονται μικρόβια και βακτήρια σε όλο το μπάνιο. Μία πολύ καλή λύση είναι να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε το καζανάκι.

Οι κύριοι μολυσματικοί παράγοντες στο μπάνιο είναι τα βακτήρια και η μούχλα και η υγρασία είναι η πρώτη αιτία που τα προκαλεί. Έτσι, το μπάνιο πρέπει πάντα να αερίζεται καλά και να παραμένει στεγνό. Το μπάνιο πρέπει να απολυμαίνεται σε βάθος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ σε καθημερινή βάση πρέπει να εφαρμόζετε έναν ήπιο αλλά σωστό καθαρισμό.

Στην UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό των χώρων των μπάνιων σας και προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και τεχνικής εμπειρίας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και για να μειώσετε τον κίνδυνο γενικότερων μολύνσεων.