Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, είναι στο κατώφλι μας και θα τα υποδεχτούμε όπως τους αρμόζουν, με ένα καθαρό και τέλεια οργανωμένο σπίτι! Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για να πετάξετε όλα όσα δεν χρειάζεστε, ώστε η νέα χρονιά να βρει το σπίτι σας σε τάξη!

Και επειδή η καθαριότητα και η οργάνωση του σπιτιού είναι έννοιες οι οποίες δημιουργούν αρκετό άγχος, εδώ σας έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απολαύσετε τα φετινά Χριστούγεννα με οργάνωση και μηδέν στρες!

Κουζίνα

Η κουζίνα πρέπει να αποτελεί το κέντρο των επιχειρήσεων σας. Κι αυτό γιατί ειδικά στις γιορτές, όλοι περνάμε περισσότερη ώρα σε αυτή! Ξεκινήστε με την απολύμανση του νεροχύτη. Ρίξτε χυμό λεμονιού και ζεστό νερό μέσα σε αυτόν και θα έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Η καθαριότητα της κουζίνας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η αμέλεια της μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη και τη μεταφορά βακτηρίων. Καθαρίζουμε λοιπόν κι απολυμαίνουμε προσεκτικά τον πάγκο, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας, καθώς φυσικά και τον εσωτερικό χώρο του ψυγείου.

Ο καθαρισμός του ψυγείου σας μπορεί να γίνει εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Πρώτο Βήμα: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αδειάσετε το ψυγείο σας. Βγάλτε όλα τα φαγώσιμα και ακουμπήστε τα στους πάγκους της κουζίνας σας. Πετάξτε ό,τι έχει χαλάσει.
  • Δεύτερο Βήμα: Βγάλτε τις ράγες και όλα τα μέρη του ψυγείου που μπορούν να αφαιρεθούν και πλύντε τα με ζεστό νερό και ξίδι στο νεροχύτη. Αφήστε τα να στεγνώσουν ή στεγνώστε τα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα.
  • Τρίτο Βήμα: Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου αναμείξτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα ζεστού νερού και ξιδιού. Με ένα καθαρό σφουγγάρι ξεκινήστε να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω. Αλλάζετε το νερό όσο πιο συχνά μπορείτε.
  • Τέταρτο Βήμα: Περάστε και πάλι όλες τις επιφάνειες με ένα στεγνό πανί για να είναι πιο γρήγορα έτοιμο για χρήση.
  • Πέμπτο Βήμα: Βάλτε τα ράφια και τα συρτάρια στη θέση τους και έπειτα τοποθετήστε τα τρόφιμα ανάλογα σε κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση τους.

Μπάνιο

Το μπάνιο θα χρειαστεί σχολαστικό καθαρισμό. Αυτό συμβαίνει περισσότερο για λόγους υγιεινής. Πρέπει να είναι λαμπερό και να μυρίζει φρεσκάδα. Ο νιπτήρας, η τουαλέτα, η μπανιέρα, τα πλακάκια είναι μερικά μόνο από τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής στο πώς θα καθαριστούν, τόσο σε επίπεδο απολύμανσής τους, όσο και σε επίπεδο φθοράς των υλικών κατασκευής τους. Οι κύριοι μολυσματικοί παράγοντες στο μπάνιο είναι τα βακτήρια και η μούχλα και η υγρασία είναι η πρώτη αιτία που τα προκαλεί. Έτσι, το μπάνιο πρέπει πάντα να αερίζεται καλά και να παραμένει στεγνό. Το μπάνιο πρέπει να απολυμαίνεται σε βάθος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ σε καθημερινή βάση πρέπει να εφαρμόζετε έναν ήπιο αλλά σωστό καθαρισμό.

Η γενική καθαριότητα μπορεί να συνδυαστεί με τις ετοιμασίες για τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει, πως μπορείτε να κάνετε γενική, όταν είναι ώρα να στολίσετε το σπίτι σας με το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα λαμπερά στολίδια. Εάν θέλατε λοιπόν, να μάθετε μερικές συμβουλές για να πραγματοποιήσετε τη γενική καθαριότητα του σαλονιού σου ώστε να αναδείξετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας, διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου μας!