Η καλύτερη εποχή για να κάνετε επιτέλους όλες αυτές τις μικρές και μεγάλες δουλειές του σπιτιού που θα το αφήσουν καθαρό σε βάθος, είναι το Φθινόπωρο. Ο γενικός καθαρισμός κατά την εποχή του Φθινοπώρου μπορεί να μην είναι ακριβώς η εργασία που ανυπομονείτε να κάνετε αλλά είναι πολύ σημαντική για την υγεία όλης της οικογένειας!

Με την πτώση της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος και την ταυτόχρονη ανάγκη θέρμανσης στο εσωτερικό του σπιτιού, δημιουργούνται οι πιο ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας και την αύξηση των ανεπιθύμητων βακτηρίων και μικροβίων, σε διάφορα μέρη του σπιτιού.

Επομένως η ανάγκη γενικής καθαριότητα την εποχή του Φθινοπώρου είναι σχεδόν επιτακτική! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και κάντε το σπίτι σας, λίγο πιο ασφαλή, χωρίς ιώσεις, πονοκεφάλους και ταλαιπωρία.

Αερισμός

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που οδηγεί στην εγκατάσταση και εξάπλωση των μικροβίων είναι η έλλειψη αερισμού και η υγρασία του αέρα, που μπορεί να προέρχεται από το μαγείρεμα ή από το στέγνωμα των ρούχων στο εσωτερικό του σπιτιού. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό είναι με το να ανοίγετε τα παράθυρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο καθαρός αέρας ανανεώνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα να έρθετε σε επαφή με τα διάφορα μικρόβια, που μπορεί να είναι υπεύθυνα για τις διάφορες ιώσεις!

Καθαρισμός επιφανειών

Οι ιοί επιζούν σε σκληρές επιφάνειες για αρκετές ώρες. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να καθαρίζουμε και να απολυμαίνουμε τις επιφάνειες αυτές, όσο καλύτερα γίνεται. Οι επιφάνειες που έρχονται σε επαφή πιο συχνά με τα χέρια είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία στο σπίτι για τη μετάδοση μικροοργανισμών. Η απολύμανση των επιφανειών λοιπόν είναι επιτακτική, καθώς με τον τρόπο αυτό σπάει η αλυσίδα της μετάδοσης των παθογόνων παραγόντων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα πόμολα των πορτών που όλοι χρησιμοποιούν στο σπίτι. Είναι αυτά που εμφανίζουν αυξημένη ποσότητα μικροβίων και που εξαπλώνονται περισσότερο με την απλή επαφή.

Σκούπισμα, ξεσκόνισμα

Τα χαλιά, οι καναπέδες, τα μαξιλάρια και τα στρώματα είναι μία τεράστια δεξαμενή σκόνης, μιας και όλες τους οι ίνες απορροφούν τη σκόνη σαν ένα γιγάντιο σφουγγάρι και τη στέλνουν στον αέρα. Το συχνό καθάρισμα τους είναι αναγκαίο αν σκεφτεί κανείς ότι όλα τα υπολείμματα φαγητού και τα νεκρά κύτταρα που με τον καιρό, λόγω της συχνής χρήσης τους, συσσωρεύονται στα σημεία αυτά!

Εάν επιθυμείτε σίγουρα αποτελέσματα στον καθαρισμό του σπιτιού σας απευθυνθείτε σε μας! Στη UNITED CLEANING & HOUSEKEEPING SERVICES, δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και κάθε μας λύση είναι σύγχρονη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και αποτελεσματική. Οι εφαρμογές της εταιρείας μας έχουν πάντα την καλύτερη σχέση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.